Nyårskrönika del 2 av 3

MAJ
Började månaden med att anta en fotoutmaning och hamnade på första sidan hos blogg.se. Köpte mitt livs par dyraste skor som jag nu i efterhand är evigt tacksam för. Bråkade även med omklädningsrummen på gymmet och har fortfarande inte varit på något Zumbapass. Hade årets första grillkväll hemma hos en kompis. Blev äntligen klar med Twilightserien. På begäran beskrev hur George och jag träffades 2007. Hade bloggens första och enda frågestund. Delade med mig av tips på motivation till att plugga. Fick rabies på polisstationen när jag skulle skaffa nytt pass. Bråkade med tvättmaskinen och blev den första banditen hos Ida! Undvek att plugga grammatik B. Avslutade det hela med att hamna mitt i den omfattande löptävlingen Blodomloppet i Slottsskogen.


JUNI
George och jag firade fyra år tillsammans och bloggen och jag fem år ihop. Grillade hemma hos pappa i Göteborgs skärgård. Åkte till Stockholm för att fira nationaldagen med att titta på lillebror som gjorde beriden högvakt. Packade inför USA-resan. Sen följer en väldans massa inlägg från just resan. Typ flygresan dit. Och hur jag fick träffa Sara och min gamla värdfamilj, och när vi hälsade på Georges pappa i Madras i Oregon. Passade på att träffa Georges farmors far som är 103 år (blir 104 i februari) och så stannade vi till vid Little Crater Lake innan det var dags för en visit i Portland och senare Centralia. Shopping, restaurangbesök, blev superförkyld, Starbucks, roadtrips, bebisbesök och så firade vi terminsavslutning med Camillas fotbollslag. Hade photo shoot med ungarna i älskade Gas Works Park. Firade även midsommar innan det var dags att åka hem och drabbas av jetlag.


JULI
George skaffade nytt jobb och så firade vi hans nationaldag i Botaniska trädgården. Hamnade på framsidan för blogg.se för andra gången i år med det här inlägget. Skrev ett annat inlägg om The unofficial Harry Potter cookbook som jag fått så mycket förfrågningar om. Tittade på kattungar hemma hos en jobbarkompis hos mamma och även hemma hos Frida. Kylde av oss i sommarvärmen inne på Naturhistoriska museet. Fick paket från England med Harry Potter-relaterade grejer. Åkte fram och tillbaka ett antal gånger till Media Markt på grund av en reflexskärm. Spendera tid i familjens sommarstuga. Min bästa väns bröllopsplaner blev offentliga.


AUGUSTI
Efter ett alldeles för långt sommaruppehåll var jag tillbaks på banan som arbetande. Började få julkänslor. Bakade muffins med två vilddjur med ett lagom bra resultat. Hade ofrivilligt studieuppehåll från skolan då kära Göteborgs universitet hade strulat till det. Försökte sälja bilen, utan resultat. Hittade min barndoms gamla resväska som krympt. Kattvaktade hemma hos mamma och hittade gamla bilder på hennes dator. Upplevde jordens längsta dag och hade senare samma dygn den värsta mardrömmen ever! Var på kräftskiva i Kullavik och vann min första budgivning på tradera. Hade strömavbrott mitt inne i stan och utvecklade ett extremt hat mot Eric Saade. Avslutade månaden med att bli dement.


To be continued...

Nyårskrönika del 1 av 3

Dags att summera det gångna året.

JANUARI
Tillbaks till plugget efter jullovet för en tredje termin med engelska. George och jag byggde ett pepparkakshus (något försenat) och George hittade även till spelet Angry Birds. Fastnade även med bilen på uppfarten och kan i dagsläget skratta åt spektaklet men då var det inte lika roligt.
Var och tittade på en lägenhet i Göteborg, köpte ett soffbord och grät floder till Toy Story 3.


FEBRUARI
Då var det bloggutmaning minsann och jag började med att presentera mig själv. Fortsatte med att förklara vad kärlek är, det blev offentligt att George och jag skulle flytta till Göteborg och så firade vi att George bott i Sverige i 1,5 år.MARS
Flyttade ifrån Särö och in till Linnéstan. Plugg, förkylningar, snöslask och så började jag hålla kurser i engelska på Medborgarskolan. Var på Universeum med Torin (Georges kompis lillasyster som hälsade på) och visade henne delar av Göteborg under en helg. Var utan internet i flera veckor och invigde sen våren i Slottsskogen.
Sara kom på besök och jag började läsa Twilight-serien på skolans begär. Var inte imponerad.


APRIL
Firade att George fyllt 28 med en resa till Danmark. Stort misstag - åk aldrig till Fredrikshavn på en lördag. George överraskade även med middagar flera gånger då jag jobbade sent. Inredde lite husligt med växter. Misslyckades med att odla dill. Skaffade mig en brevvän från Finland. Hade pluggångest. Hade jättemycket pluggångest. Slarvade bort mammas katt på självaste påskafton. Bokade och betalade biljetter till sommarens resa - Seattle! Skaffade hastigt och lustigt och inte så genomtänkt gymkort. Och så fick jag min älskade Pippi-tröja av världens bästa sambo!


Fortsättning följer...

Paket från Scandinavian Photo

17/12 Åkte till Media Markt med pappa och fick en i julklapp. Upptäckte ett par timmar senare att den var till blixten, inte till kameran. Suck.

19/12 Åkte tillbaka till Media Markt och bytte till en som skulle fungera enligt säljaren. Fast det var bara den ena delen, den andra fick jag köpa på nätet då Media Markt inte hade en sådan.

Mejlar Scandinavian Photo och ber om råd. Får svaret att den nyinbytta från Media Markt inte kommer att fungera med min kamera men att de har två olika varianter med båda delarna till ett lägre pris. BESTÄLLDE!

Produkten var restnoterad och julen kom och gick.

Idag kom äntligen avin från posten! Paketet hade anlänt och jag kunde åka och hämta ut det!

Megalåda som inte vägde någontingMassor av platspåsar fyllda med luft


Fjärrkontroll + mottagare

Nu har även jag en fjärrutlösare + mottagare till kameran och allt fungerar och jag hoppar runt som en tok av lycka!

Imorgon ska jag tillbaks till Media Markt igen och lämna tillbaka fjärrkontrollen de sa skulle fungera.

Note-to-self: Köp hädanefter allt fotorelaterat hos Scandinavian Photo.

Som om inte det räckte fick jag även två tidningar av DigitalFoto med på köpet!