Live från ordbajsarverkstaden

Oh my, skolans första inlämningsuppgift har deadline ikväll och jag kan inte ordbajsa ur mig fler argument om enkätundersökningar, fasta svarsalternativ eller val av mina metoder.

Har försökt lura och muta hjärnan med hemmagjord hallonglass, några bitar med After Eight och YouTube. Ändå går det så sjukt långsamt. Pressar in några ord till. Utfyllnad, utfyllnad, utfyllnad.

Jag har ju redan sagt allt det jag vill säga och även det jag måste säga. Men nej då räcker inte det för det viktigaste är sidantalet, inte innehållet. Finns det kvällskurser i ordbajsartekniker?

Fisk- och saffransoppa

Ni vet fisksoppan som jag blev bjuden på hemma hos lillebror och Louise för ett par veckor sedan? Jag har nu fått receptet och delar ohämmat med mig till höger och vänster.

 

Recept till 4 personer:

1 gul lök

1-2 morötter

4 potatisar

2 msk mild olivolja

3 msk koncentrerad fiskfond

1 liter vatten

2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat

Salt, peppar

1 ask körsbärstomater

500 g fiskfilé (t. ex. sej och lax)


1. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt, Skala och skiva potatisen tunt.


2. Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter.


3. Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock. Vispa i crème fraiche och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela och lägg i tomaterna.


4. Skär fiskfilén i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5-6 minuter. Servera gärna med färskt bröd.

 

 

 

PS. Då jag inte tål lök så kör jag utan. Går utmärkt det med.

Bland hundkiss och frusna löv

Hela helgen har jag varit hängig, orkeslös, haft en släng av feber och en konstant huvudvärk. Tänkte därför framtvinga lite energi i form av gammal hederlig frisk luft tidigare idag för att orka med dagens föreläsning. Ut i skogen i 75 minuter, pulsa genom snön i skogen på egentrampade stigar (för vi kom lite vilse, men det hör inte till saken).

Blev jag piggare? Fick jag någon energi? Inte nåt! Va?! Här gör man sig till och trär på sig termobyxor och halkar runt bland hundkiss och frusna löv och får inte något tillbaka. Motion och frisk luft kan ta och slänga sig i väggen!

Surar och äter glass resten av kvällen.

Delsjöns golfbana