Tönt

Tönt som jag är tog jag med mig Camilla till posten och biblioteket efter arbetstid idag... Döm mig inte...
Läste ut första HP-boken igår och passade på att ta med mig både tvåan och trean hem idag.

Fick inspiration från Malin E när jag pratade med henne idag, angående saker jag kommer sakna/inte sakna när jag kommer hem. Ska härmas och göra en likadan lista. Ta det som en komplimang :) Och au pair-reunions åt folket!

I övrigt så hade vi fint väder idag. Solsken och grejer. Och det luktade nyklippt gräs.
Ska se på LOST senare ikväll, så jag har något att vara irriterad över imorgon förmiddag. Imorgon har jag blivit inbjuden till lille indie-Nick som har spelning på Capitol Hill. Har jag inget för mig kanske jag gör en liten visit... Nä nu ska jag läsa om lille Harry när han jagar spindlar och basilisker.

2-årskalas

Fredag 23 mar
Camilla fyllde 2 år denna dag och det firades med paket, sång och jordgubbstårta. Sen stressades det iväg till Pontus skola men när vi kom dit var grindarna stängda så det var bara att åka hem igen. Visade sig att det var planeringsdag för lärarna och "någon" hade glömt informera mig om saken, så nu har jag markerat allt sånt med rosa neon i kalendern.

Hur som helst, Toddi var hemma och tog de två stora barnen till gymnastik medan jag tog det lilla barnet till Metropolitan Market för att handla tacoingridienser inför kalaset följande dag. På de 40 minuterna vi befann oss i butiken charmade Désirée inte mindre än fyra människor till att stanna och prata med oss.

Tog mig så småningom till Sammamish för att läsa om Tom och Katies fight medan Sara gjorde situps på golvet.Lördag 24 mar
Hör och häpna - Sara jobbade inte! Vi tog oss raskt till IHOP för att knôka ner fyra gigantiska pannkakor (amerikanska) med jordgubbar på och drog sedan vidare mot Bellevue. Sara tog sitt förnuft till fånga och köpte äntligen "sin" parfym, medan jag köpte mig en skjorta och ett par skor (igen, men de bör bytas till en halv storlek mindre).

Rullade till mitt hus där det var fullt sjå med kalasförberedelser, så vi ställde oss och hackade grönsaker på löpande band. Toddi, som döpt rätten till "Annas tropical tacos" tyckte det var roligt att hon fått två "tonårsdöttrar" i huset. Gästerna strömmade in och ljudvolymen höjdes till en nästan outhärdlig volym när barnen helt plötsligt skulle ha musikparad med diverse instrument...

Har ingen koll på vad Camilla fick i present för jag fick en filmkamera i handen som spelade in så jag koncentrerade mig mer på att inte bli omkullknuffad med den i hand. Alla de stora mjukisdjuren + papp-pingvinen hade fått partyhattar på huvudet och det fanns ballonger med helium i sig, så feststämingen var på topp. Hur trevligt det nu än var så tröttnade både jag och Sara efter några timmar och räddade oss in i mitt rum.

Vi hade blivit bjuda på fest senare på kvällen hem till några nya bekanta. Och hur träffade vi nu dem - jo det är en lång hsitoria. Det började med att Sara träffade Marc på Myspace nånstans innan jul. Vi blev bjudna till honom på nyårsfest och han hade även hej-då-nu-flyttar-jag-till-Hollywoodfesten. På den festen träffade vi Brian och Chris. Brian bjöd med oss till en fest för några veckor sen (och det visade sig vara hemma hos Chris, vi visste inte att de två kände varandra). På den festen träffar vi några andra killar vid namn Matt och Chris(som vi genast döpte om till Björn för att inte förvirra till det för mycket). Och det var till Matt och Björn vi var bjudna denna helgen.

Trevlig tillställning med inte allt för överdrivet mycket folk men en udda skara trevliga människor. Tog inte lång stund förrän jag och Sara var ensamma tjejer, men det är vi vana vid nu så... På den här festen träffade vi bl.a. Daniel, Joe-Flo, Nick, Carl och Peter (Peter och Sara på bilden) och jag är nog inte ute och cyklar om jag säger att vi lär se dem i framtiden... Det är så man skaffar sig kontaktnät; man är trevlig, öppen och villig att träffa nya människor. Det är inte så svårt som det verkar.

Haha jo på den senaste tillställning träffade vi även Grant (?). Han trodde vi ljög honom rakt upp i ansiktet när vi sa att vi var från Sverige och när vi pratade svenska trodde han att vi bara hittade på, så för att få tyst på honom fick jag till slut dra fram mitt svenska körkort...

Nåja kvällen blev till natt och fram på småtimmarna fick vi se oss besegrade av sömngudarna. Men det tog inte fem minuter från det att vi sagt hej då till Nick förren Sars mobil ringer. Det visar sig vara Bratt (vår Queenälskande vän) som går rakt på sak och frågar om vi just festat med Nick. Ja då visade det ju sig att de två känner varandra eftersom de bor i samma hus... Hur litet är Seattle egentligen, när vi börjar känna folk från olika "gäng" som känner varandra...? Eller har vi bara ett stort kontaktnät...?


Söndag 25 mar
När sovmorgonen var över begav vi oss mot Saras fjärde LCCs hus, för ett au pairmöte. Och vi körde, och vi körde, och vi körde och ju längre vi körde in i skogen ju större blev husen. Helt otroligt vilka kåkar som låg där, det var inte hus, det var mer herrgårdar...
Nåväl, Amy (den nya LCCn) hade en nykläckt bebis och tyckte det var helt okej att jag hängde på ett möte jag egentligen inte behövde gå på...

När vi åkte därifrån fick Sara syn på en björn men när vi väl fått vänt bilen för att undersöka saken närmare hade den försvunnit igen... Det kommer fler tillfällen.

Tog med oss Taco Bell mat och satte oss i en park i Issaquah för att avnjuta en sen lunch. Mycket mysigt och soligt. Klockan närmade sig fem och Sara skulle jobba så efter att jag lämnat av henne tog jag mig till en biltvätt för att överraska Markus med en ren bil. Mycket skojigare biltvättar här än hemma. På vägen hem tog jag en del bilder medan jag körde, på vinst och förlust och en del visade sig bli hyfsade. Så den här är tagen över Bellevues siluett söder ifrån.

När jag väl kom hem hamnade jag mitt i en pizzamiddag och både Markus och Toddi blev jätteglada över den rena bilen (och det skämtades om att jag kunde få låna Volvon nästa helg...). Ja sen var helgen slut. Ja läste en bit i Harry Potter och släckte sen för att ha ork till en ny arbetsvecka.

Lost och lånekort

Lite menigslös fakta;

- Sen jag kom till USA har jag skrivit 127 inlägg (detta är inte inräknat), vilket betyder att jag skrivit 0,45 inlägg per dag.

- I snitt har jag fått 1,8 kommentarer per inlägg vilket jag måste säga är starkt jobbat av er!

- I snitt finns det även 2,3 bilder i varje inlägg vilket är starkt jobbat av mig!

Målet med denna information är att höja dessa siffror innan jag återvänder hem, så ansvaret ligger på oss båda.

I övrigt har denna dagen varit riktgit bra, trots att det regnat hela tiden. Jag var jätteambitös vid lunchen och ställde mig bl.a. och bakade scones mitt bland övriga stekpannor och skärbrädor - jag vet, jag är dum i huvudet. Pontus var en liten ängel och jag bara tackade och tog emot.

Tog med honom till biblioteket när Toddi kom hem för att han skulle lämna tillbaka någon dålig bok och välja två nya och jag passade på att skaffa mig ett eget lånekort, fast just de böcker jag lånade behövde man inte lånekort till...
Hur som helst, när jag satt där nere på golvet med den första Harry Potter boken i handen (tänkte läsa om alla igen innan sista kommer i juli) så kommer det fram en farbror i 40årsåldern och frågar mig vad jag tycker om böckerna. Jag svarar att jag tycker de är underbara och han förhör mig på vilken ordning de kommer i och han hade läst de första fem böckerna och så tipsade han mig om två andra fantasyförfattare (sånt som ligger dig så långt bort om hjärtat Sara) och plockade fram en bok han tyckte jag skulle låna och så vidare. Härlig farbror måste jag säga. Pontus och jag skuttade iväg i våra gummistövlar till bilen för att ta oss mot Kid's club i U. Village.

Camilla fyller som sagt 2 år imorn (inte 3, hint hint lillebror) så vi behövde köpa presenter till henne. Jag valde snabbt ut ett köksset med mini-köksartiklar men för Pontus tog det ungefär 30 minuter till... Han ville ge henne en playmodrake, små plastriddare och andra saker han visste hon skulle "låna ut". Det hela slutade med att han ville gå till en annan leksaksaffär som hade stängt 35 minuter tidigare och när inte det gick blev han sur. Sen bestämde han sig för en gigantisk hästransport i ful plast som låg långt bortom hans ekonomiska möjligheter, så då blev han ännu surare. Till slut manipulerade jag honom till att köpa plastmat med kardborre... Parkerade framför huset prick 19.00. Då hade vi varit ute i 1,5 timme.

Och hallå, angående LOST. Varför tittar vi fortfarande på den serien, är det för att vi älskar att hata den? Vi vet alla att manusförfattarna tappat tråden för länge sen så varför vill vi se hur det slutar (om det nu nånsin kommer göra det). Antingen kommer serien läggas ner innan det blir ordning på nånting eller så kommer nån ha drömt alltihop. För några veckor sen var det tydligen ett viktigt avsnitt angående Jacks tatueringar men när avsnittet var slut fattade då inte jag vad som var så viktigt med dem, nån som är på min sida? Med risk för att göra någon sur så fick man i alla fall veta hur Locke hamnade i rullstol innan han kom till ön, igår.

Imorgon är det då fredag igen. Denna veckan gick lite fortare än de förgående och jag tror det beror på Oregon-trippen. Pissregnar det inte ska vi till the Zoo med alla tre barnen (jag och Toddi). Tänkte göra fler koppardjur, men jag måste sortera alla mina mynt först. Ska räkna hur många olika quarters jag skrapat ihop hittills.

Ska krypa ner tidigt under täcket ikväll för att börja läsa mina böcker. Håller visserligen på med en svensk deckare men jag brukar ha minst två på g samtidigt, beroende på vilket humör jag är på. Harry Potter lär ju gå fort, så stor text som det är i den...