Glimtar av vecka 8 - 2017

Måndag morgon var det min tur att drabbas av magsjuka. Den dagen var jag väldigt tacksam över att jag har ett stillsamt barn som gärna ser på Netflix och lever på mellanmål en hel dag. "Du får ta så många isglassar du vill". Jag låg däckad i sängen precis hela dagen (förutom när jag bytte film åt Freja). Nåväl, under karantändagarna här hemma roade vi oss med bland annat vattenfärg.
 
 
Sen var det dags för praktik och förskola igen och solen sken ordentligt men trots det var det svinkallt. Jag köpte en ny bäddmadrass (den gamla offrades förra helgen till magsjukegudarna) och så var det dags för en ny fredagsfilm: The land before time, klassikern från 1988. Den har vi nu sett fem gånger sedan i fredags.
 
Ser ni? Sol! (och iskallt)
 
 
Och eftersom vår återvinningscentral har stängt på helger (ska man behöva ta semester för att slänga en bäddmadrass eller?!) så åkte vi till Kungsbacka (där vi också har återvinningskort) och passade på att köpa nya vårskor till Freja. Hon har dem gärna på sig hela tiden (vilket går utmärkt då de inte haft utomhuspremiär än).
 
Madrassen ligger och plattar till sig
 
Vem vill inte ha glittriga skor?
 
Gårdagens slaskväder var inte helgens höjdpunkt direkt (lugn, jag hade parkerat när jag tog bilden)
 
Och nu förbereder vi oss inför en ny vecka med en mycket närvarande hosta, nervositet inför bedömning under praktiken och inte mindre än två födelsedagskalas nästa helg.

Glimtar av vecka 7 - 2017

Sportlovsvecka för många i landet. Inte för Göteborgs universitet. Medan Freja hängde på förskolan höll jag på med föreläsningar, seminarium, grupparbete och workshop angående både juridik och konflikthantering. På Alla hjärtans dag välkomnades jag med en ros utanför skolan. Sånt piggar ju upp.
 
 
Samma dag hade jag en dejt på Göteborgs konstmuseum med Jessica för att kika på utsällningen om Tove Jansson. Nog för att Tove gjort mycket annat men visst var det Muminfigurerna vi var ute efter.
 
 
På torsdagen efter att vi alla var hemma gjorde jag varm choklad med Nutella (oh yes) för att fira att Freja och jag åtminstone kunde sprotlova oss i tre dagar.
 
 
Hon är en fena på att rulla köttbullar nu för tiden.
 
 
Men sen. I sann vabruarianda så steg magsjukan in i vårt hem. Frejas första. Hon klarade sig i fyra år. Men sen. Icke. Efter ett par dygn med vätseersättning och vitt bröd smakar Proviva blåbär himmelskt gott.
 
 
En något försvagad kropp tar ytterligare en karantändag imorgon.

Glimtar av vecka 6 - 2017

Då var det dags att ta mig ut på praktik till en högstadieskola. Senast jag var där var för fem år sedan så även om kollegorna för det mesta är de samma så är eleverna nya. Första veckan brukar vara en observationsvecka för att känna in läget, komma in i rutiner, få en uppfattning om pågående projekt och lära sig några namn. Extremt mycket energi går åt till att se ut som om jag gör något. Långa pass med "fortsätt med det vi höll på med förra veckan" går inte riktigt att fylla ut med "hej, vad jobbar du med?" så att...ja...
 
 
Gymnastiken är fortfarande populär och trots den långa resvägen är det värt det. Sist var det inte ens kolsvart när vi gick ut till bilen!
 
 
Sen var det begravning av en kär familjevän. Snorproduktionen gick upp avsevärt.
 
 
En annan kär vän flyttade lite raskt till Stockholm så det blev en liten avskedsvisit en av de sista dagarna i lägenheten.
 
 
Och så var det det här med att min bror och svägerska köpt lägenhet i Göteborg. Så. Himla. Roligt! Inflyttning till sommaren. Vi alla räknar ner. När de ändå var i trakten (pga ovannämnda begravning) passade vi på att ta på oss glittriga hattar och se på Melodifestivalen. Alla hejade på David Lindgren. Att han inte var med bland de sju bidragen var inte så noga.
 
 
Som om det inte räckte med tillställningar klämde vi in ett piratkalas hos en förskolekompis till Freja. Istället för fiskdamm var det skattjakt. Alla barn fick en godispåse och fyra plastiga guldpengar. Freja lyckades på något sätt fjäska till sig ytterligare sju från pappan i familjen och gick hem väldigt stolt med elva guldpengar som nu ligger i ett tryggt förvar i en turkos skattkista.
 
 
Och medan övriga Sveriges befolkning gick på sportlov sadlar jag om till en universitetsvecka.