Pirat vs. Prinsessa

Ivy - "I think she should be a princess"
Heather -  "How come?"
Ivy - "Couse she IS a princess" 

Ivys mamma frågade mig vad jag ville vara på halloween. Jag svarade pirat och då kom Ivys lilla söta kommentar. Fick även höra att jag kunde låna en av hennes prinsesskronor som hon hade kvar efter sitt prinsesskalas. Fast hennes mamma (kanske låter bättre att såga Heather) sa att de hade ögonlappar och en pappegojja jag kunde låna också så det var upp till mig. De ska ha ett stort halloweenparty på lördagkväll mellan 17-20 och kostym är obligatoriskt. Jag har väl tackat ja... Har ändå inget för mig då och det kan vara roligt att få uppleva lite äkta, amerikanskt halloweenspökande. Vad jag har hört så är deras hus överdekorerat varje år med läskiga saker. Upp till bevis! (Och för er som är lost bland alla namn så är Ivy Pontus 5-åriga kusin.)

Skojjade efter matan om att jag borde tagit med min supersnitsiga alvklänning med tillhörande mantel... Eller min balklänning, för då kunde jag ju ha varit prinsessa... Toddi ba; be din mamma skicka dem båda nu med en gång! Jag och Markus bara tittade på varandra och skakade på huvudet. Toooo big, toooo expensive, toooo late, toooo crazy... Sen tyckte hon att jag också kunde vara Dorothy eller att jag och Camilla kunde klä ut oss till tvillingar... Jag bara tittade på henne... "Never seen the movie 'Twins'?"
Blir nog en tripp till Party City igen på lördag, för att kolla in den piratkostymen igen. Efter teoriprovet.

Igår satte Toddi tre rosa rosor i mitt badrum så nu doftar det jättegott! Och när jag satt och tittade på Gilmore Girls kom hon ner och frågade om jag ville ha en sockerkaksbit (hon hade bakat tidigare under dagen). Tackade ja och fick en tjock bit och ett glas mjölk. Kände mig riktgit bortskämd under min filt.

Och på fredag har jag och Samirrah fått i uppdrag att laga middag. Några förslag?

Köttbullar

Tar på mig uppdraget att hämta 16 jätteköttbullar på Casa de Italia för middag. Får fortsätta köra Volvon som jag kört hela dagen så jag är glad. Svänger vänster vid PCC på NE 65th som jag blivit tillsagd. Har en minnesbild av att restaurangen låg i uppförsbacke på höger sida sist vi var där och letar därför på den sidan. När jag kört igenom alla rödljus på hela den långa gatan, kört upp och ner för alla backar och till slut kommit fram till vatten antar jag att jag missat stället och vänder. Kör hela den långa gatan tillbaka igen igenom alla rödljus och tittar nu åt vänster i alla nedförsbackar. Kör till och med förbi PCC i tron om att det kanske var åt höger jag skulle istället för vänstern men icke.

När jag vänder för att köra gatan en tredje gång ringer jag Toddi och talar om att jag inte hittar stället. Hon frågar om jag kört förbi bensinmacken… Vilken av dem? Tror det finns två eller tre på den gatan… Hur som helst kläcker hon att restaurangen ligger på vänster sida… Inte konstigt att jag inte hittar den eftersom jag sitter och glor åt fel håll. Vänder igen och fjärde gången hittar jag stället. Men då kommer nästa utmaning. Parkering. Kör runt kvarteret men beslutar till slut att parkera på macken nedanför backen och gå upp.

När jag väl kommer dit och betalat kommer en rödhårig kille i min ålder bärandes på en gigantisk aluminiumform. Jag får lite panik, för jag hörde att Toddi beställde 16, men det måste vara minst 60 i den stora lådan… Får frågan om var jag ställt bilen så att killen kan bära dit formen åt mig… Bekänner att jag ställt mig på macken, men då får jag bara till svar att ”Lets take a walk then”. Killen försöker vara lite artig och småpratar om ditt och datt, varför vi beställt så många köttbullar och var jag kommer ifrån och så vidare. Kände mig jättedum som gick på trottoaren med en kille i förkläde och världens största aluminiumform.

Efter typ 4 minuter som kändes som en evighet kommer vi fram till bilen och han placerar köttbullarna i passagerarsätet och önskar mig sen en trevlig kväll. En liten lubbaduntengrunka senare är jag på väg hem igen. Har typ panik över den stora formen. Tänk om de hört fel och gjorde 60 istället för 16… Vad ska vi göra med 60 gigantiska köttbullar?! Vad kommer Toddi att säga när jag betalat för så många köttbullar utan att ifrågasatt personalen när jag hämtade dem? För det kan ju inte vara rimligt att man betalar över $51 för 16 köttbullar! Ringer igen och frågar hur många hon verkligen beställde (hon kanske beställde 60 after all). Men hon svara 16, så jag varnar henne att lådan är jättestor och att de måste öppna dörren när jag kommer.

All uppbyggd ångest försvinner dock när jag lyfter den kolossala köttbullelådan. Den är inte så tung som den verkat och kan därför bara innehålla 16 köttbullar. *Fjuh* När Toddi öppnar locket ligger det mycket riktigt 16 köttbullar där i ena änden av aluminiumformen. Jag pratar oavbrutet om hela äventyret som tog närmre en och en halv timme, fastän det borde tagit runt 15 minuter… Får kärleksfulla pikar under hela middagen och en skål utbringas till min ära för att jag lyckades, trots alla missöden och ångestattacker.


 Efter middagen såg jag på Gilmore Girls och körde sen Samirrah hem. Väl hemma igen hängde jag framför datorn i några timmar, pratandes med folk och kröp sen ner i min säng och somnade efter några rader i boken jag läser.

 Tisdag, som det är idag, har det inte hänt något av intresse so far. Pontus hade en playdate med Betsy. Camilla var grinig, antagligen p.g.a. av sjukdom. Fått Desirée att somna två gånger och lyckades hålla henne lugn i över 30 minuter innan det var matdags. Funderar starkt på att ta mig en liten snabbrunda till fots innan Gilmore Girls - dubbeltimmen börjar och Veronica Mars. Men då får jag änna raska på för jag har bara 36 minuter på mig. Sen blir det sängen och sen börjar det om igen.

Måndag förmiddag

Igår fick jag tag på min 23:e quarter. Minnesota. Fast alla finns inte tillverkade än, så det är lite svårt att få tag på dem då. Men jag jobbar på det.

Sören - för att jag ska ingå i familjens försäkring behöver jag ett kökort för Washington state. Just nu har jag mitt svenska och mitt internationella körkort, men behöver även ett tredje...

Har nya frimärken nu, så nu kan jag börja skicka kort och brev igen, var lite strandsatt där ett tag.

I övrigt inga planer för veckan, möjligtvis träffa Sara om vi båda har tid och ork. Lördag blir det ju teorin igen så jag får väl läsa på lite denna gången. Får väl ta och köpa mig en piratkostym på Party City också. Och så blev jag sugen på att hyra The Lake House som Daniel tipsade om. Stod och tittade på fodralet förra gången jag hyrde film. Och sen får jag väl så smått börja samla ihop lite pinaler att stoppa i min nyinköpta, röda resväska inför Hawaii. Imorn, om två veckor är jag där! Så jag har visst planer aftar all.

Funderar på det här med förlängning flera gånger om dagen. Om lillebror kommer hit stannar jag med all säkerhet. Och stannar jag, funderar Emma på att stanna (fast kanske inte just här). Och Daniel förlänger sitt år i januari till nästa januari. Sara vet jag inte. Men även om hon bestämmer sig för att åka hem efter sitt år är hon ju här hela nästa sommar.
Samtidigt som jag jättegärna vill stanna här så tänker jag på allt där hemma. Fast å andra sidan så kommer inte den här möjligheten igen. Sjävklart saknar jag er där hemma men de riktiga vännerna finns ju kvar när jag kommer hem igen. Bara ni inte går och gifter er eller skaffar barn eller något annat drastiskt så kan det fungera. Så inga sånna dumheter! För jag vill vara med när de dumheterna sker!
Mycket kommer ju ha förändrats i vilket fall även om jag bara stannar ett år. Så två år kan väl egentligen inte gör någon större skillnad?
Jag har det verkligen bra här och jag skulle bli jätteavundsjuk på nästa au pair om den kom och tog "mina" barn. Jag var ju här först! Och stannar jag två år kommer Desirée vara äldre än vad Camilla är nu när jag åker hem. Kan knappt föreställa mig det.
När jag kommer hem kommer ni tycka att jag har förändrats. Det kommer ni med ha gjort, även om ni inte märkt det själva.

Har egentligen inget vettigt att skriva, men Camilla sover i min säng och de andra tror jag sover de med och jag har redan städat köket så här sitter jag med datorn i knät i TV-rummet. Kan ju alltid plocka upp de pussel som ligger på golvet, men det lär väl ta max 27 sekunder och sen är jag sysslolös igen.
Det knakar i huset hela tiden för värmen är påsatt. Akvariepumpen susar som vanligt. Måndag förmiddag är verkligen händelserik.

Nu vaknade Camilla. Vi ska lägga pussel.