Att förbereda en längre flygning med en 2,5-åring

Nu är det bara några veckor kvar tills vi flyger över Atlanten för att bevittna ett bröllop på den amerikanska östkusten. Känns spännande att besöka en ny del av landet och samtidigt lite tråkigt att inte ta oss till den välbekanta västkusten den här gången. Nåväl, vi har själva sagt att vi vill besöka nya ställen och inte bara "åka hem och hälsa på" varje gång vi får tillfälle att resa.
 
Försöker förbereda mig till tusen på hur det hela ska gå som smidigast då jag aldrig har rest med barn förut. Airshell till bilbarnstolen måste bokas, oklart om vi får checka in vagnen vid gaten och därför måste vi ha en plan B under mellanlandingen i Tyskland då vi ska vara där större delen av dagen (9 timmar mellan flygen), jobbar på underhållning, klurar på smart flygmat, vad vi bör packa i handbagaget, börjat inhandla reseapotek, måste hämta ut pass, måste ordna kläder till mig själv till festligheterna, fixa inresevisum och så vidare i hundra år.
 
Känns knäppt att säga att vi ska till Boston när bröllopet inte ens är i samma delstat men det är nära nog (45 minuter utanför Boston så vi lär ju besöka staden ett par gånger trots allt).
 
Frejas baseball hon fick från mamma som var i Boston förra året

Hon var inte någon Jesus

Kristi Himmelsfärd-helgen var vi som sagt i sommarstugan ett par dagar. Freja hade säkerligen flyttat dit bums om det fanns kommunalt vatten och avlopp inkopplat. Det är så härligt att se hur tillfreds och lycklig hon är av att bara vara utomhus, få upptäcka, fråga, känna, testa och uppmuntras när hon tror att hon inte kan något (typ gå ner för en pytteliten backe på tomten). Med tanke på att jag spenderade mina sommrar som barn här känns det fint att kunna ge Freja samma möjlighet (eller kanske till och med bättre med en piffad lekstuga).
 
 
Hon och jag promenerade ner till havet. Eller ja, Freja promenerade faktiskt rakt ut i havet med sina gympaskor. Plask plask, sa hon. Hoppsan, sa jag. Kastade sten, tittade på sjögräs och konstaterade att det var nog ganska kallt i vattnet trots att solen sken. Hon hade inga som helst ambitioner om att gå därifrån så jag fick locka med lite blomplockning och torra strumpor för att återvända till den andra.
 
 
Planen är att återvända hit många gånger under de närmsta månaderna.

Förbereder inför sommarens renovering

Maj har då varit snål med plusgraderna men dessto generösare med vindpustarna. För ett par veckor sedan trotsade vi snålblåsten och åkte till sommarstugan för att städa ur lekstugan som stått oanvänd sedan jag slutade leka i den. Tanken är att det ska bli sommarprojektet, att piffa till den sådär Pinterestmysigt.
 
Några tomma getingbon behövde flytta ut ur lekstugan
 
Annars alltså. Sommarstugan. Fina grejer. Lite målarjobb skulle inte skada enligt min åsikt men det finns ju andra som har andra åsikter om saken.
 
 
Att ens ha privilegiet att kunna åka till en sommarstuga. Det bådar gott inför sommarens långledighet.