Filmkväll mitt i veckan

Och så var det kväll igen. Improviserade fram en köttfärspaj, ringde ett jobbigt samtal, rakade benen, städade köket, fick besök av Frida (som jag inte träffat sedan Lucia), fick hemlevererat en betongborrmaskin av snäll fadder (nu ska äntligen tavelhyllorna upp) och så kom mamma med bullar, frallor och Hungergames på BlueRay. Filmkväll mitt i veckan händer ju inte allt för ofta. Mycket trevligt initiativ.
 

Att åka spårvagn med barnvagn i rusningstrafik

Fikan hos Linda var jättemysigt. Hemgjorda scones, hemgjord kladdkaka, hemgjord banankaka, hemgjord lemon curd, hemgjord saft, hemgjord fikonmarmelad, ja men ni fattar grejen. Att Freja endast kräktes två gånger på tre timmar måste ju dessutom varit något slags rekord.
 
Freja hemma hos Linda
 
Så var det det där med att åka spårvagn tvärs över stan i rusningstrafik med en bebis i barnvagn. Nervigt!
 
Jaha ja då ska vi se här, ja men såklart är det en spårvagn utan låggolv, okej, det kan funka om jag backar upp, nämen oj en hjälpsam mamma, tack tack, jasså jag var inte ensam med barnvagn, två till ska stå och knô, nä men jag tar väl och sätter mig på ett säte lite snett framför så att jag kan sitta vriden så att jag ser min vagn, jasså jaha nu blev det visst knôfullt, hej lilla tanten vill du sitta innanför mig, nej jag vill inte flytta in, men herre gud måste den här människan stå med sin ryggsäck i mitt ansikte och måste den där ungen hosta rakt ut hela tiden och kan du sluta flytta dig så att din ryggsäck är i mitt ansikte hela tiden, men måste alla stå just precis här när det finns platser längre in, men kan du TA BORT DIN RYGGSÄCK, eeeh ska jag ta och åka några extra hållplatser så jag slipper brotta mig av den här spårvagnen, men nej vad töntig jag är, klart jag ska gå av på min hållplats, eller det kanske vore trevligt med en liten promenad, men lägg av gå av människa, ja hej hej ursäkta nu ska jag gå av, nej jag ska ha av min barnvagn också, ja tack snälla för hjälpen, men flytta på dig dumma skolungdom du är inte ett spöke som jag kan gå rakt igenom, ojoj nu gäller det att hänga med här, hoppla måste blippa ut med mitt kort också, ja tack så hemskt mycket för hjälpen med vagnen. And scen.
 
Att Freja sov prick hela vägen från det att vi gick på spårvagnen tills det att vi klivit av hjälpte visserligen. Hon slog upp ögonen när vi promenerade över spåren. Duktiga unge ♥

Många år senare

För ungefär elva år sedan började jag tävlingsbugga. Mycket kul. En av mina tränare var Linda. Jag blev tvungen att lägga dansen på hyllan några år senare (min danspartner skulle satsa på sin fotbollskarriär istället) och kontakten blev lite mer sporadisk.

Idag åker jag och Freja tvärs över stan med spårvagn för att hälsa på hos Linda och hennes lille Victor som är en månad yngre än Freja.