Glimtar av vecka 4 - 2017

Jo men med skolan är det rätt fint för tillfället, föreläsningar och seminarier avlöser varandra och mina kursare den här terminen går alla på gamla lärarprogrammet. Det är så ofantligt skönt att inte vara den udda för en gångs skull! Att vi alla av olika anledningar inte gått klart utbildningen än men nu tagit tag i den för att avsluta en gång för alla. Över hälften har barn så ingen tycker det är jobbigt att behöva ta hänsyn till den faktorn. Vi håller varandra om ryggen och hjälps åt - "kom igen nu gänget, vi klarar det här tillsammans".
 
Att jag är student och ofta börjar vid tio på förmiddagen är något min dotter uppskattar då hon inte är någon morgonmänniska.
 
 
Hela familjen åkte iväg för att veckohandla. När vi satt oss i bilen säger jag högt "Äsch nu fick jag inte med mobilen. Jaja det gör inget, jag lär ju inte behöva ringa någon den närmsta timmen ändå". Det behövde jag visserligen inte men när vi väl kom fram till Ica Maxi insåg jag att ja juuust det, mitt Ica-kort och mitt VISA-kort ligger ju i mobilfodralet. Och först tänkte vi att ja men om jag swishar George kan vi ju använda hans kort. Fast hur ska jag kunna swisha utan mobil? Klantskallar. Jag fick åka hem och hämta både mobil och kort medan de andra två strosade runt på Maxi. Till slut fick vi handlat och kom hem.
 
 
Spenderade i stort sett varje dag med spänningshuvudvärk.
 
Så dök både foton och stämplar upp genom brevinkastet på samma gång och det var inte min tur att natta hobbiten den kvällen. Materiell lycka!
 
 
Hade blivit rekommenderade serien Westworld som ju äääär så populär! Då kan man undra om personen som rekommenderade serien (dvs min bror) inte känner mig. Creepy serie! Jag fixar inte sånt där! Jag fattar att konceptet är spännande men alltså jag behövde ju titta på gulliga hundvalpar i en timme efter första avsnittet för att inte drömma mardrömmar.
 
Brorsan och svägerskan kom ner från Stockholm en snabbis för att gå på en lägenhetsvisning så vi passade på att äta vansinnigt god middag och efterrätt när de ändå var i krokarna.
 
 
Och så var vecka fyra över.

Barnbokstips #4, Nobody likes a goblin

Eftersom vi är tvåspråkiga i det här hemmet blir det en hel del sagoböcker på engelska. Den här veckan tipsar jag om en av dem.
 
Nobody likes a goblin av Ben Hatke (2016)
 
 
Goblin bor i underjorden och allt är frid och fröjd tills plundrarna kommer och tar allt i skattkammaren. Värst av allt är att de även tar Goblins bästa vän Skeleton. Goblin får ge sig ut i världen för att leta rätt på sin vän och möts av många hinder då ingen i världen gillar honom. Språket är inte superanpassat till en fyraåring ("a disgusting little goblin") men Freja har inte reagerat på det än.

Glimtar av vecka 3 - 2017

Veckan började med att jag hör och häpna stod med på listan på den nya kursen (en pedagogikkurs) som började i måndags. Det brukar inte hända. Hela den här terminen är det pedagogik som gäller tillsammans med praktik, juridik, bedömning, konflikthantering och aktionsforskning. Och examensarbete men det ger vi oss inte på förrän i mars.
 
Jag fick även två paket, ett med skolböcker och ett med stämplar. Det ena var roligare än det andra om jag säger så. Röjde skrivbordet i hopp om att få klart mitt julalbum från förra året. Jodå, det går framåt, fem dagar till ska prydas med dekorationer och sen är det klart.
 
Woooaaa, städat skrivbord, redo för scrapbooking!
 
Jag var inte den enda som fick paket. Freja fick en avi och hon spatserade glatt iväg till kvartersbutiken för att hämta ut sitt paket. Eeh, ja, vi föjde med. I paketet kom fem stycken engelska barnböcker som skickats av goda vänner från USA! Verkligen välbehövligt då vi har färre engelska barnböcker än svenska. Lycklig kväll för oss alla.
 
"Jaaaa, böckeeer!!"
 
Är det lördag är det okej med sötsaker och efter ransonen med lördagsgodis fanns det nog ändå ett litet sug kvar efter två stycken donuts som vi delade på alla tre. Oooooch sen bakade jag en kladdkaka och tog med hem till goda vänner som bjöd på middag. Kravet att ens få komma in i lägenheten (trots att vi blivit bjudna) var att vi tog med oss Harry Potter-Cluedo så vi lydde snällt.
 
Crabbe & Goyle med en flyttnyckel i klassrummet för spådomskonst
 
Och som om det inte vore nog med nörderi för den här helgen så utnyttjade jag en 30-årspresent och släpade med George på Rogue One: A Star Wars story på söndag förmiddag. Det är jag som för Star Wars-andan framåt i den här familjen (fast George led ju knappast).
 
"Rebellions are bulit on hope"
 
Annars har jag mest haft världens knepigaste utslag över hela överkroppen i tre dagar (oklart om det varit tvättmedel- eller matrelaterat), bekantat mig med nya klasskamrater (precis som det är varje ny termin), Freja har börjat på gymnastik ute på Hönö (ö i Göteborgs skärgård), hejat på de som varit ute och gått "Women's march" i USA och rullat köttbullar till middag. Nästa vecka önskar jag mig solsken.