2012 - en tillbakablick

I januari träffade jag Myaraq för första gången (men verkligen inte den sista. Jobbade som barnvakt och delade årets första semla med mitt favoritbarnvaktebarn. Slutade hos en annan barnvaktsfamilj och fick en Champangeflaska som tack. Tog den och åkte upp till Stockholm och hälsade på lillebror och Louise och gjorde även ett besök i Uppsala där jag träffade Sara, Johan och Ida. Gav mig på Sagan om ringen-trilogin med målet att läsa ut den innan året var slut. Har ca 200 sidor kvar så här 31 januari.


Barnvaktade mammas jobbarkompis dotter, provade jordens torraste macarons och var ute och fotograferade. Provade även Marabous chokladfyllda kakor = besvikelse. Blev månadens anställd hos barnvaktsföretaget och misstänkte att jag var gravid - vilket mycket riktigt stämde! Lycka ♥


Köpte nya skor, fick en ny kokbok och så firade vi att George fyllde 29. Åkte ner till Halmstad för att närvara på Millas namngivning (George och Milla blev kompisar) och så åt jag nog världens godaste mango till middag en kväll.


George och jag hade skärmfria lördagar och gick på café istället (varför fortsatte vi inte med det, det var ju trevligt). Fick ett påsklejon av Myaraq och så var vi på ett tidigt ultraljud (vecka 12) då en hög med barnmorskor behövde någon att öva på = jag ställde såklart upp! Var mest nervös för att jag skulle ha hittat på det där med graviditeten, men jodå, det låg en lite alien där inne och rörde sig alldeles väldigt. Firade påsk och berättade för släkten att vi skulle bli föräldrar senare under året. Firade lillebrors födelsedag några dagar för tidigt på Liseberg med femkamp ihop med pappa.


Var på Ellies namngivning och var på räkfrossa på Restaurang Ester med skrivargänget. Även Elioth hade namngivning och så var vi på rutinultraljud. Då bebisen vägrade att ligga still fick varken barnmorskan eller läkaren någon bra bild på hjärtat så vi fick komma tillbaka till hjärtspecialisterna några dagar senare för ett nytt försök. Det försöket gick jättebra, hjärtat såg så bra ut och bebisen passade på att ha hicka. Jag beklagade mig lite över att redan ha gått halva tiden utan att det egentligen syntes någonting.

Sträckläste Hunger Games-serien, köpte nya ProMarkers och så firade vi midsommar hemma hos Frida och Patrik. Jag lade även upp en bild på facebook med min gamla högstadieklass då det var 10 år sedan vi slutade. Ledde till planering inför en återträff i början av hösten. Köpte tyg för att sy kuddar (vilket jag gjorde), en väggbonad (som är färdigsydd men inte på väggen) och ett lapptäcke (still in progress). Köpte bebisens första pyjamasar, var på 50-årskalas där vi fick supergoda cupcakes och så började magen äntligen synas.
 
 
 
Jobbade som barnvakt på diverse bröllop, träffade en gammal jobbarkompis till George från USA som var här för att hämta en bil i Göteborg tillsammans med sin familj. Vi gick på Liseberg med dem trots att de var riktigt jetlagade. Bakade bullar och lade i frysen. Köpte äntligen köksgardiner och så var Georges bästa kompis lillebror här i tre veckor så det blev en del turistande till fästningar och skogen. Jobbade på kontoret och skaffade iPhone!
 
 
Vi kunde inte hålla oss längre och skruvade ihop spjälsängen och byggde om garderoben till ett skötbord. Köpte ett knivställ, fick supergod efterrätt hemma hos Linda, åt praliner som George köpt med sig från Ryssland några veckor tidigare och så var vi på kräftskiva. Magen växte i raketfart och så jobbade jag på kontoret till barnvaktsföretaget.
 
 
Firade att min mamma fyllde år, var på Lauras dop och gick en cupcake-kurs. Återträff med högstadiekompisarna efter tio år och så hade jag bloggmiddag här med Myaraq och Gaymasen. Hälsade på Jenna och Dennis nya kattunge och släpade runt på en jättemage helt plötsligt. Mamma och Frida ordnade en babyshower med lekar, mat och massor av fina presenter.
 
 
Var på 25-årsfest och var riktigt trött på att vara gravid. 10 oktober kom hon då äntligen ut (fem dagar innan det var beräknat). Smidig och snabb förlossning med världens bästa barnmorska. Bebismyste och kämpade med amningen på BB. Tog en premiärtur med barnvagnen och hade bebisfika hemma hos min mamma (ännu fler fina presenter). Hade blöjor i bokhyllan för att de skulle bli platta från blöjtårtan. Var på ett obligatoriskt seminarium i skolan tio dagar efter förlossningen och sedan dess har jag inte gjort mycket skolarbete alls. Spammade Instagram med bilder på Freja ♥
 
 
Bebis, bebis, bebis. Hade photoshoot med Claudia, var på 80+50-årskalas och hälsade på min pappas moster. Lillebror fick äntligen träffa Freja och kom med matchande tröjor till henne och mig (fast på hennes står det I love my morbror).
 
 
Svårt att hitta bilder utan Freja som motiv. Försökte fota Freja till årets julkort men hon bara vrålade om hon inte fick ha nappen så till slut fick jag ge mig och ha med den. Min mamma barnvaktade Freja så att George och jag kunde gå ut och fika i några timmar. Morfar lades in på sjukhus dagen före julafton så julen blev lite spontan men lugn. Och var Freja en vild bebis i magen så är hon numera sjövild utanför. Sparkar som en tok och har nu visat intresse för att sitta upp.
 
Gott Nytt År!

Eeeh... Okej!

Arbetsfördelningen hemma hos oss idag: "Ta med dig Freja och åk hem till din mamma så städar jag hela lägenheten".

Jag är ju inte den som är den så nu ska vi (jag, lillebror, Louise och mamma) spela sällskapsspel!

I morse åkte granen ut:

Humleungen

Freja verkar inte ha förstått att hon är strax över elva veckor. Dagen har ägnats åt att öva på att sitta upp! Vad är grejen?! Ska hon börja krypa nästa vecka eller?! Lugna dig lite unge!