CP-barnet: Kampen - Sorgen - Glädjen

För fem år sedan gick jag en skrivarkurs tillsammans med några andra knäppgökar. Vi skojade om att vi skulle bli vansinnigt berömda och rika som författare och fortsatte att träffas ett par gånger om året, antingen på restaurang eller hemma hos någon i gänget. Eftersom ingen av oss andra är i närheten av att släppa några böcker än är vi vansinningt stolta över att åtminstone en i gänget lyckats nå framgång!
 
Lena och jag
 
Och nu. Nu har en av oss gått och blivit puplicerad. Lena Helgesson har synts lite varstans i media de senaste veckorna, bland annat i GoKväll, Efter tio hos Malou och i Göteborgs Posten. Idag var vi inbjudna till hennes releasefest i Särö där det bjöds på mingel, tilltugg och fina tal från bokförlaget Libris, Erikshjälpen, sonen Jonas Helgesson (författare, ståuppare, skådespelare och föreläsare) och även Lena själv.
 
Tilltugg
 
Många var på plats för att fira Lena
 
 Lena själv berättar kort om boken
 
 Lena och hennes son Jonas
 
Självklart kunde vi köpa boken på plats och få den signerad. All royalty skänker Lena oavkortat till Erikshjälpen.
 
Skrivargänget: Catarina, Ylva (min mamma), Lena, Bente och så jag

Trampa inte i bajset

Eftersom vi inte har några husdjur får vi hälsa på de som har så att Freja ska vänja sig vid djur. Känns som en bra grej att tycka om, uppleva och respektera. Nu råkar vi ha goda vänner som har både hund och får, så det blev en utflykt till fårhagen för att se hunden valla fårflocken. Häftigt att se!
 
 
Freja morskade till sig ordentligt och fåren kom och åt ur hennes hand flera gånger. Fint när det fungerar bra med människor och djur. När vi fikat klart med paj och glass och knäckebröd och ost tyckte Freja att det var läge att läsa saga för hunden. Gulligt värre!
 
Fåren, Freja och Malin ♥

Var det så uppenbart?

Under dagens gästföreläsning fick jag plötsligt en lapp från min kära kurskamrat bakom mig. En liten handskriven lapp som man skickade under mellanstadiet (vad hände med facebook messenger?).
 
 
Nu var det så att den här gästföreläsaren var en nördig kille från Boston. Jag råkade bara vara lite engagerad där i början av föreläsningen men fick uppenbarligen tagga ner mitt engagemang några steg för att inte framstå som en potentiell stalker/groupie. Så jag taggade ner. Lite.
 
Jag menar, hur engagerande är språkinlärningsstrategier egentligen? Tydligen ganska engagerande sådär på en fredag strax efter frukost.