5 europeiska städer jag vill fotografera igen

Jag har varit i alla dessa städer men skulle vilja besöka dem igen. Med en bättre kamera, med en bättre kunskap om hur jag kan använda min kamera, för att återuppleva en del favoriter, för att upptäcka nya favoriter och för att få mer tid i städerna.
 
1. ROM, Italien
Jag var där under en dag i augusti 2010, uppenbarligen alldeles för kort (semestern var egentligen i Terracina). Jag vill se mer, hinna stå i kö till Colosseum och äta mer glass. Då hade jag en kompaktkamera från Olympus. Många foton men kvalitén..?
 
 
2. LONDON, England
Senast jag var här var 2005, strax efter studenten. Med en HP-kompaktkamera och inte riktigt lika flitig med att hala upp kameran i tid och otid.
 
 
3. PARIS, Frankrike
Jag var tolv år och nu snackar vi inte en enda digitalkamera. Kamera med film. Det gick ju det med. Men det blev inte speciellt många foton. Eller kan det varit så att jag inte ens hade med min egna utan ansvaret låg på mamma att fota hela resan..? Så var det nog nu när jag tänker efter.
 
 
4. BARCELONA, Spanien
Här var jag en eftermiddag år 2002, jag skulle precis sluta nian och hade en kamera med film i. Hela rullen användes (i Lloret de Mar), men ändå, vad kan det ha varit, 24 foton från en hel vecka?
 
 
5. EDINBURGH, Skottland
Besökte staden 2003, sommarlovet mellan ettan och tvåan på gymnasiet. Samma kamera med filmrulle som i Spanien. Visserligen hade både mamma och lillebror också med sina så jag tror vi har bytt foton med varandra för att få ett större spann.
 
 
 
Vilka europeiska städer skulle ni vilja göra återbesök i?

Sista färgtemat: Regnbåge

En gång i månaden i ett helt år har jag tagit foton med färgteman på Freja när hon sitter i vår soffa. Här kommer sista bidraget:
 
Ska se om jag kan få till ett inlägg med alla färgteman

En 3 år gammal surdeg

För tre år sedan satt jag och kämpade med min C-uppsats i engelska. Den är fortfarande inte klar. Det har varit en sån där överhängande surdeg sedan dess. Idag (med stöd från lillebror) tog jag äntligen tag i den ordentligt och kom fram till att "gör om, gör rätt" nog skulle behövas. Så jag började om. Samma bok men med en ny och mer tydlig infallsvinkel (den förra var alldeles för flummig för att komma fram till något). Med den nya strukturen känns det inte så överväldigande längre. Det blir visserligen betydlligt mer jobb än att bara "fixa det sista" som var tanken från början men när hela uppsatsen egentligen bara var blajblaj så känns det här faktiskt lättare.
 
 
För att få något gjort packade jag med mig material och åkte med lillebror och mamma till sommarstugan utan internet. Lillebror satt på andra sidan bordet och pluggade nationalekonomi och morsan klippte gräset. Och när det var dags att åka hem hade jag en disposition och ett nytt hopp om att det här faktiskt kanske kan gå ihop trots allt.