Harry Potter-helg

Torsdag 19 Juli Pratade med George i närmre 1,5 timme om oviktiga och viktiga saker. Passade sen Malin och Jacob några timmar och på eftermiddagen blev det fika på Karma med Anna-Lena, Lina, Maria, Sanna och Malin. Ännu senare blev det tjöt i Linas lägenhet och till slut var det bara att inse att gäspningarna inte skulle gå över.

Fredag 20 Juli Tog pendeln in till Göteborg för att träffa Malin som jag inte pratat med på över tre år. Vi tyckte det var dags nu. Det blev fika och rundvandring på stan och massa prat om allt och inget. Väldigt mysigt och solen var till och med framme dagen till ära. Bestämde att vi skulle ses snart igen och vinkade adjö.
Handlade mat inför kvällens grillning då vi skulle ha sex gäster på middag här. Så trevligt så och solen höll i sig.
Sen blev det Göteborg igen för att se Oceans Thirteen (andra gången för egen del) på Bergakungen. Peter Siepen var där med en tjej i gröna byxor, intressesmurfarna hoppar. jag gillade filmen första gången men tyckte ännu bättre om den andra. Nu visste jag vad allt skulle leda till och hur det hängde ihop och allt sånt där. Säre än första men bättre än andra kom vi alla nio överens om.

Lite innan midnatt kom Frida. 01.00 var det släpp för Harry Potter and the deathly hollows på Bokia och vi tänkte att nu när det är sista boken så kan det vara kul att ha varit på släppet. Hittade två fotöljer inne i butiken som vi snabbt ockuperade i väntan på att långa visaren skulle stå på rätt sida om tolvan. 01.15 kom vi ut ur butiken med tre nyinköpta upplagor. En till oss var och en till min mamma (som ville ha vuxenomslaget.........)

Lördag 21 Juli Vi kunde ju inte sitta och läsa hela dagen så jag och Frida begav oss ut på en shoppingtur i innerstan och på Kungsmässan. För egen del blev det två minikjolar och en svart kofta. Gjorde en egenhändig färganalys på Frida inne på Gina Tricot med hjälp av 15 stycken baslinnen... Murrfärgerna blev det. Men sen hade vi varit borta för länge från Harry Potters värld så det blev till att åka hem och förtsätta läsa.

Söndag 22 Juli Läste på altanen större delen av dagen till ljudet av regndropparna på plasttaket. På kvällen när benen var alldels bortdomnade pga för lite rörelse tog vi på oss lite mer än pjamasbyxor och åkte en sväng ner till Kronan. Eller Kvantum heter det väl numera. Äh Ica säger vi. Hur som helst hade vi fått för oss att baka kakor och inhandlade därför ingridienser till detta. Eftersom vi inte fått utlopp för någon som helst energi på över ett dygn blev vi hyperaktiva där inne och fulade oss så mycket vi bara kunde. Vill man ha kul får man ordna det själv.

Väl hemma igen var det bara att kavla upp ärmarna och börja gegga. Frida hackade mandlar och hasselnötter och choklad medan jag nästan brände sönder elvispen på smeten. Gegga ihop en liten boll, plåt in, plåt ut, låt de platta kakorna svalna, gegga ihop en liten boll, plåt in, plåt ut... Vi bakade till två på natten. Massa kakor blev det!

Måndag 23 Juli Det var dags för ett miljöombyte och därför packade jag mig en lite väska och åkte sen halva stan runt med min vapendragare för att lämna tillbaka en plattång, undvika Telenorkillar på Freeport, prova asdyra klänningar vi inte skulle ha, debattera vilken tandkräm som gav vitas tänder och hamstra inför kvällens mys. Och mysigt blev det hemma hos Frida. Frukt, bär, kakor, nötter, mat, ljus, Tältprojektet 04-05 på dvd, ansiktsmasker, sms, fniss, glass, hårinpackningar, mer fniss och två sidor i HP. Sockerchocken hade väl lagt sig runt halv fem på morgonen och det var väl i samma veva som vi somnade...

"Kompis, kompis"

Tisdag 17 Juli Avgång 16.02 från Göteborg. Slutstation Stockholm. Färdmedel - tåg. Personligen följde jag med som moraliskt stöd. Lillebror skulle till amerikanska ambasaden och ordna med sitt visum. När vi kommit upp till huvustaden sådär på kvällskvisten och checkat in på vårat vandrarhem, som inte vandrade nånstans för det var en båt (Gustaf af Klint), tog vi oss ut på en kvällspromenad i Gamla stan. Gick nästan hela Västerlånggatan och kikade in i de mörka skyltfönstrena oc hittade en del som vi skulle återkomma om dagen därpå. Efter inköp av godis blev det att kliva på båten (som gungade en aning) och försöka få lite sömn innan vi skulle gå upp igen.

Onsdag 18 Juli Mobilalarmen gick av perfekt synkroniserade 06.30. Utcheckning skedde en halvtimme senare och sen satt vi på tunnelbanan tillsammans med alla andra nyvakna stockholmare. Steg av på rätt hållplats (till skillnad från när jag och Frida var där) och traskade den lilla biten från Karlaplan bort till ambasaderna. Kön utanför segade sig långsamt fram. Paret som stod precis framför oss pratade högt och tydligt om att de minsann gått igenom den här processen så många gånger nu, de tyckte det började bli lite tjatigt och blev irriterade på stackars små 19åringar som inte förstod vilket av alla 148 papper de skulle ha framme och redo vid vakten... När det väl var deras tur tog det en evinnerlig tid och sen fick de gå åt sidan för att de själva hade fel papper... För lillebor gick allt mycket smidigare och när han väl kommit in gick jag och satte mig på en bänk på Karlaplan och åt en hemmagjord salamimacka. Tog sen tunnelbanan till T-centralen för att låsa in väskor som jag inte orkade släpa runt på men jag hann inte ens betala för skåpet förrän lillebror meddelade att han var färdig... Hoppsan hejsan det gick lite fortare än när jag satt och möglade där för lite över ett år sen...

Medan jag stod och väntade på bror min, gick Johan Glans förbi i väldig fart med ett paket hushållspapper under armen. Sen blev det shoppingrunda över halva stan. Käkade lunch i en liten gränd intill Västerlånggatan, köpte mig bl. a. en ny handväska som jag än så länge är nöjd med och konstaterade att det är mycket fler folk ute på gatorna på dagarna. Och vi började tro att vi kommit utomlands för vart vi än gick så hördes tyskar, norrmän, amerikaner och folk från Korpilombolo... Tog oss senare till Hötorget men det var inte bättre där; "kompis, kompis, halva prise halva prise, komkom!" Två lådor hallon och ett hekto bigaroer senare ramlade vi ihop på trappan till Konserthuset och önskade att vi skulle få åka hem snart. Då hade vi ytterligare två timmar att slå ihjäl innan tåget skulle gå tillbaka till västkusten. Ingen av oss har något emot Stockolm, vi gillar den stan skarpt båda två, men fötterna hade fått nog och plånboken hade blivit lite tunnare...

Vägen hem gick fortare än uppresan och pendeltåget till Kungsbacka hann vi med. Denna "långa" resa bara för en 90 sekunders intervju och en klisterlapp i passet...

HP5

Jag åkte aldrig till jordgubbs-Johan för han fick feber. Hyrde Djävulen bär Prada och bjöd in Lina på filmkväll istället. Så mysigt så.

Mamsen och lillebror var som sagt i Stockholm så jag passade på att bjuda hem Peter, eller han bjöd väl kanske in sig själv... Sockerkaka blev det i alla fall och två timmars trevligt prat om allt från Östersund till Australien.

Fredagkvällen spenderades i Fjärås i glada vänners sällskap. Jag och Frida (mest Frida) gjorde hemmagjord pizza och lätt-ätbara-kakor, pojkarna fick smaka på jelly beans och så försökte jag förstå skillnaden på V65 och V75 men det blev ingen större framgång. Sen var Kaj så snäll och skjutsade hem mig.
När jag kom hem hade även resten av familjen gjort det och min snälla mamma hade köpt leggins och en jättemysig klänning till mig. Ska göra ett besök i den affären nästa vecka när jag och lillebror ska upp till Stockholm igen.

Lördagen vet jag inte vad det blev av med. Jo jag handlade mat två gånger. Och hämtade Fridas alla fyra Harry Potter-filmer. Sen såg jag och min familj de två första filmerna för att sen pausa genom att sova några timmar och sen gå upp och se de två andra filmerna innan det blev dags för att se den femte filmen på bio idag, söndag. Som George sa; you'll be all Harry Pottered out... Ja angående femte filmen så var det ju inte allt för mycket som stämde med boken...