Alderwood Mall

Okej, igår tog jag tag i mina löparplaner. Snörade på mig skorna och stack ut och sprang. En liten bit. Sen fick jag holl. Så då gick jag. Sen sprang jag lite till. Så höll jag på så. Var i alla fall tomatröd när jag kom hem för solen gassade på och det fanns inte ett träd så långt ögat nådde.
Tände massa ljus i badrummet och tog sen en lång välbehövlig dusch. Riktigt mysigt.

Sen bar det av norrut till Alderwood Mall och Emma. Fattade inte att det var så stort där. Detta mall är typ som Nordstan fast på ett plan och mycket finare och mysigare. Efter att vi käkat bestämde vi oss för att se filmen Accepted. Handlar om en kille som inte kommer in på något college så han uppfinner ett eget och strax efteråt har den fejkade skolan över trehundra elever, som inte heller kommit in någon annanstans. Kul och underhållande, och jag och Emma var väl i stort sett de enda som hördes i salongen. Efteråt fick vi ryck och åkte rulltrappan tre gånger för att ta kort på Emma, folk måste trott att vi var helt störda (vilket vi ju i och för sig var).

Sen blev det fönstershopping och spaning på killar, hehe. Blev attackerade av en slemmig typ som sålde bilbanor. Efter lite kallprat säger han "I have a really good looking friend, so would you like to have his number or should I take your?" Vi flydde! Aldrig hör en så dålig raggningsreplik i hela mitt liv...Jag har en snygg kompis...

Senare hittade vi av en slump en gratis utomhus konsert med ett live-gubbrockar-band som var riktigt bra. Vi hängde utanför 21-staketet men hade lika roligt för det. En kille i 35+ ålder kom fram och bad mig hoppa runt med honom, vi såg hur fula ut som helst men hade också hur kul som helst. Emma satt på marken och skrattade åt oss.

När vi skulle dra oss hemåt ropar en kille från matståndet att vi kunde få gratis majskolvar. Gratis är gott tyckte vi och tog oss varsin. Såg även att det skulle vara jippon där idag med så vi bestämde oss för att komma tillbaka och drog oss senare mot min bil. Vi hade parkerat på två skilda håll så jag skulle köra henne till henns bil, för det är inte allt för lyckat att vara ute och gå själv på en lördagnatt tyckte vi. Lättare sagt än gjort. Mitt batteri var stendött! Hade lämnat ljuset på... Så himla typiskt mig! Fick dock hjälp av en ung kille med startkablar och sen bar det av till Emmas bil. Hade inget bättre för oss så vi körde hem till henne, ställde hennes bil där och åkte vidare i min så att jag kunde ladda batteriet igen. Hittade dock inget att göra så det slutade med att jag körde hem henne igen och sen åkte hem själv. Somnade halv två och vaknade idag 09.04 tjohoo.

Nu ska jag dra upp till Alderwood igen för att flumma runt med Emma.

Inget napp

Igårkväll behövde jag barnfritt, så Emma plockade upp mig och vi hängde på Starbucks i U.Village ett bra tag innan vi började strosa runt. Gjorde inget vettigt över huvudtaget. Blev mycket flams och trams. Eftersom vi är minderåriga här kommer vi inte in på några klubbar eller andra roliga ställen där roligt folk hänger. Jag hade visserligen mina icke-pyjamasbyxor-som-jag-använder-som-pyjamasbyxor på mig och min nya favorittröja med apan på, så jag såg ju inte uppklädd ut precis...

Gick in på Bartell (av okänd anledning) och efter typ en kvart hade Emma bestämt sig för en flaska vatten. Vi hittade massa fula saker vi inte ville köpa, exempelvis en 50 cm hög plåtgroda att ha som prydnad. Den var så ful att den var snygg! Funderade även på att köpa ett pussel och sätta oss på Starbucks igen, men det lät så patetiskt att sitta och lägga pussel på en fredagkväll att vi gav upp. När vi kom till kassan tittade mannen (Seth) på oss lite konstigt. Jag sa bara lite käckt att vi var medvetna om att det tog så lång tid att bestämma oss. Han svarade bara lugnt att vatten var det bästa man kunde stoppa i sin kropp istället för alla läskedrycker det finns att välja bland.

Hamnade på två parkbänkar som råkade stå vid "raggarrundan" så vi blev visslade på några gånger... Inget kap dock... Hittade dock en ursnygg kille som höll på att köra över oss med sin jeep, så hade han kört på oss hade vi väl inte tackat nej till skjuts till sjukhuset precis... Efter hur mycket dötid som helst och ingeting att göra förutom att snacka sönder våra munnar, chansade vi på att hitta nåt roligt i U. district istället. Inget napp...Körde dock förbi en annan hunk men det fanns inte så mycket att göra åt saken eftersom vi svishade förbi med bilen...

Var hemma vid tolv och somnade vid ett. Vaknade idag klockan 08.00 av att jag var hungrig. Pratade med folket där hemma och åt lakritsnappar tills min mage vrålade efter frukost. Kokade mig ett ägg och la på en macka och den andra blev det honug på. Har fortfarande inte klätt på mig fastän klockan är strax före tolv. Är irriterad över att ha vaknat så tidigt när jag inte behöver, har ju till och med sovit mindre än vad jag gör när jag jobbar! Är fortfarande lite inne på att springa en runda men jag får nog vänta lite tills frukosten sjunkit lite längre ner. På så vis hinner jag lägga in lite spring-låtar på min mp3.

Planerna för dagen är väl annars att åka norrut till Emmas köpcenter och glo på den nya filmen Accepted med henne och kanske Ida och kanske Ruket. Inget är dock bestämt än så jag har tid att springa min slinga och kanske till och med sova en liten stund.

Samtidigt som jag behöver vila upp mig behöver jag aktivera mig så det blir väl att vara aktiv nu på dagen och typ hyra en film ikväll. Saknar för övrigt mina Harry Potter böcker. Och kissarna. Frustrerande att se dem i webcamen men inte kunna klappa dem! Och så saknar jag Frida!

Övernattningsgäst

Tisdag Jag och Toddi tog med barnen på en liten utflykt. Först hälsade vi på barnens gamla dagmamma, Carol. Där var det full rulle, hon hade tio barn där denna dag och jag förstår inte hur hon pallar det. När vi väl kom därifrån (barnen ville inte slita sig från sina gamla kompisar) åkte vi för att handla mat. Saken var den att klockan var runt ett och vi vanligtvis äter lunch vid tolv, så vi var alla hungriga. I just denna affär (PCC) var det tydligen okej ifall barnen åt inne i affären och tur var det för oss för annars hade vi inte kommit igenom den, trots att den är så liten (till och med mindre än Favoriten). Eftersom vi var så hungriga kom vi ifrån affären med hur mycket mat som helst. I stort sett allt som vi ville ha på hyllorna hamnade i kundvagnen... När vi kom hem hade Camilla äntligen somnat och Desirée var förstås hungrig så det blev min uppgift att först bära upp Camilla och sen bära upp alla kassar. Blev mycket spring i stentrapporna utanför oss, men jag höll mig aktiv i alla fall.
Ja sen fick förstås jag och Toddi lite lunch också...Vid tvåtiden...

Robin (Pontus 8åriga kusin) sov över, men de somnade inte förrän vid halv tolv... Inte för att det störde mig eftersom jag bor i källaren men det märktes dagen efteråt.

Onsdag Dödade min tolfte spindel, en ganska liten dock, men den räknas!
Efter lunch packade vi in de fyra barnen i två bilar och körde ner till beach cluben. Jag körde Volvon för första gången och den är helt klart mest lättkörd av de tre bilarna. Men så är det ju en Volvo också... Barnen fick springa av sig och vattendjuret Robin badade förtås trots att det var molningt och runt 20 grader i luften... Toddi tog med Camilla och Desirée till deras läkarbesök (de båda skulle få sprutor) och jag tog de två stora till U.Village för att köpa glass. Vi gick till Bartells för jag skulle köpa presentpapper och de hjälpte mig med det och välja ett kort OCH sånt där fint krussidull att sätta på paketet. De fick varsin glass och var sen nöjda. En av killarna med de normala vykorten stod i kassan (Dave heter han för övrigt, stod på hans namnskylt), ingen aning om han kände igen mig.

Vi promenerade runt lite så att de kunde äta sin glass (för jag ville inte ha kladd i bilen). När vi kom hem var klockan redan fem vilket betydde att jag slutat jobba men jag hade lovat att de skulle få hjälpa mig att slå in paketet och Markus var tvungen att åka och köpa blommor, så jag tog med barnen ner i mitt rum och vi var ett riktigt bra team tillsammans. Efteråt satte jag dem framför en film och sen var Markus hemma igen.

Fick mitt tredje paket från mamma, denna gången med halstabletter, strumpor, band till videokameran och Bamse i trollskogen på DVD. Pontus ska få den när han slutat ordentligt med nappen, och eftersom det är den med Hia-Hia och med sjörövarna lär jag också titta på den. Inget slår en bra Bamsfilm en regnig Seattle förmiddag!

Torsdag Halstabletterna kom genast till använding. Vaknade för första gången på 2,5 vecka och var utvilade (vilket kan bero på att jag gick och lade mig vid tiotiden igår), men hade riktigt ont i halsen.

Toddi fyllde 38 idag så det blev både "Ja må hon leva" och "Happy Birthday" flera gånger om. Hon blev jätteglad för min present och som jag sagt tidigare, jag var nöjd med resultatet! Robin (som fortfarande sov över) och Pontus slog in tre av Pontus' playmogubbar och gav dem till Toddi i ett riktigt snyggt paket.

Siegrid kom hit för att hjälpa till med barnen när Toddi åkte iväg för att få pedikyr. Jag hamnade med Pontus och Robin på en guidad tour i Annas privatliv. Robin ville se allt, inklusive mina dansskor och min tandborste. Hon och Pontus hoppade även in i min dusch och gjorde olika grimaser och till slut hamnade jag på golvet i mitt rum, brottandes med Pontus.

Toddi och Markus är på middag med Brooke och Pontus så Siegrid är här, men Robin har åkt hem. Hon hade nåt läger imorgon så hon kunde inte sova här en natt till, vilket var synd för jag gillar henne. Jag har sagt att jag stannar hemma ikväll om Siegrid behöver några extra armar, men än så länga verkar allt gå bra med de tre små. Hittade en film på TV som börjar åtta som jag tänkte jag skulle föröka pina mig igenom (reklamavbrott var tionde minut!).

Halsontet är borta nu ikväll, men jag tror det återkommer imorgonbitti igen. Tjohoo!