USA i sommar

För att liva upp stämningen i sjukhusstugan här hemma bokade vi idag en resa till Boston för oss alla tre. Vi ska på inte mindre än tre bröllop i sommar och det första är i Boston (eller ja, utanför Boston, eller nej inte ens i samma delstat som Boston faktiskt. Boston ligger i Massachusetts och vi ska till Nashua i New Hampshire ca 45 minuter från Boston). Georges (inte blodsrelaterad men ack så kära) syster ska gifta sig. Både Freja och George är medräknade i bröllopsföljet (George som en av flera bestman och Freja som blomsterflicka). Vi fick inbjudan i stort sett 1,5 år i förväg för att vara förberedda men idag blev det lite mer verklighet.
 
Så jag googlar "flyga med barn" och "guldsandaler storlek 23" för glatta livet.
 
Sjukdomsstatusen är som följer: hela familjen hemma. Forever. Ungefär.

Hur mycket snor kan en vuxen människa producera?

*Hoho, bloggen, lever du..?*
 
Förra veckan satt jag på aktuen med Freja där det konstaterades att hon förutom snor, hosta till hon kräks, ögoninflammation och över 39 graders feber i fem dagar även hade öroninflammation (tredje den här vintern) och halsfluss. Ett par dagar senare fick vi även provsvar som visade att influensa kunde sälla sig till samlingen.
 
Och jo tack, hej influensa. Den fick jag med och har varit helt utslagen sedan tisdag kväll. I torsdags ville jag dö. I lördags kunde jag andas genom båda näsborrarna under några timmar och livet återvände för en stund. Den lyckan försvannn illa kvickt och jag producerar fortfarande litervis med snor, har haft lock för öronen i sex dagar (lever i någon form av dimma) och hostan är tydligen här för att stanna. Har åtminstone inte feber längre.
 
Snyter mig igenom minst en låda Kleenex om dagen (skojar inte).
 
Freja däremot piggnade på sig i fredags och har tyckt att vi vuxna varit rätt tråkiga. Hon går på penicillin (också för tredje gången den här vintern) och hostar men annars är hon vid gott mod.
 
Hur George tagit sig igenom den här misären är en gåta. Han körde snabbvarianten med snabb feberfrossa och hostar han med men annars orkar han stå på båda benen, ta hand om barnet, hemmet och är frisk nog att jobba. Annars är det alltid han som drabbas värst. Tydligen var det min tur den här gången för så här dålig har jag inte varit sedan jag hade lunginflammation 2008.
 
/tyckersyndommigsjälv

Tentashopping

Sådär ja, igår skrev jag en tenta i grammatik, fonetik och lexikologi. Jag misstänker/förutsätter att jag blir godkänd enligt mitt eget poängräknande. Blir jag inte det ligger jag i fosterställning om tre veckor och sliter mitt hår.
 
Eftersom jag inte visste när jag skulle vara klar i tentasalen hämtade min käre bror Freja på förskolan, då han råkar vara i stan i några dagar. Alla var nöjda med den lösningen. Framför allt Freja.
 
Tentafirande har jag aldrig varit med om men tentashopping däremot, det är fint det. Det blev bland annat en Bamse-tröja. I storlek 98. Inte i min storlek. Men vem blir inte glad av en Bamse-tröja liksom?
 
Köpt på Lindex
 
Idag drar nästa delkurs igång. Dags för ny kurslitteratur-jakt. Det är ju en sport i sig. En del har jag redan, en del kan jag låna och någon måste jag köpa. Inte riktigt samma sorts tentashopping.