Fel sorters myggor

Apropå det där med limen och nejlikan. Läste igår att det inte fungerar på svenska myggarter, det är tydligen något som australiensiska myggor skyr och som sedan spritt sig över världen som en fungerande metod. Men de var fina och de doftade gott (typ en mojito på julafton). Nåväl. Värt ett försök.
 
Fungerar tydligen inte i Sverige

Glimtar av midsommar 2016

 
Fjorton stycken människor på altanen i sommarstugan. Det gick utmärkt. Så mycket mat på buffén att vi blev besvikna över att vi inte kunde trycka ner mer än vad vi redan gjorde. Små grodor hoppade runt midsommarstången. Jag band sex stycken kransar. Freja delade ut kaffemuggar.Jordgubbarna tog slut.
 
George gör vansinnigt goda laxrullar
 
Min svägerska och lillerorsa
 
 
När det började mörkna drog vi fram massvis med värmeljus och jag petade ner nejlikor i lime för att hålla myggen borta. Vi såg inga mygg, men om det berodde på limen eller på att det inte fanns några mygg låter jag vara osagt.
 
Glada och nöjda gick vi och lade oss en efter en.

Exactly 10 years ago

Transfer in Frankfurt
 
Den 12:e juni 2006 satte jag mig på ett flygplan mot New York. Jag skulle gå på au pair-skola i några dagar innan jag fortsatte mot Seattle. Jag träffade tjejer (och ytterst få killar) från hela världen. En tjej hette Valentina och kom från Colombia. Hon kunde säga "Hello, my name is Valentina" på engelska. Bara. Hon levde med näsan i en ordbok. Idag bor hon i Chicago där hon har pluggat på college och jobbar numera. Hennes engelska har blivit betydligt bättre kan man säga. Träffade även Meg från Brasilien. Hon har nyss blivit mamma för första gången. Och så träffade jag två andra svenskar, Anna och Josefin. Anna jobbar numera som tolk och Josefin är gift och har tre barn.
 
Part of campus
 
 Our classroom. Valentina behind her dictionary.
 
Me and Meg
 
Tio år. Som 19-åring tyckte jag att jag var rätt stor, jag flyttade ju utomlands helt själv och skulle ta hand om någon annans barn i ett nytt land. Alla sa att det skulle bli ett orförglömligt år. De hade rätt.
 
Time square