We know you want to

Frasse är som bekant inte den ultimata innekatten.


Vanligtvis sitter han under köksbordet och vrålar eller så surar han under våra sängar. Idag var det dock nio minusgrader utomhus och efter att ha matat honom tre gånger under dagen orkade jag inte se hans huvud kika in genom ytterdörren längre. Han bara sitter där ute och jamar men vägrar att komma in så jag gjorde det enda rätta - jag lyfte in honom och höll fast honom på golvet med ena handen medan jag stängde dörren med den andra. Frasse sprang upp på övervåningen och surade och jamade lite åt mig.

När jag kom upp ett par timmar senare hittade jag honom ingosad bland täcken, filtar och pyjamasar. Tror nog han uppskattar att vara inne en liten stund trots allt. Han både kurrade och slickade på min hand innan han somnade om igen.

After all, we had 15° Fahrenheit today

More family

Direkt efter pappa-dygnet var det raka vägen hem till kusinerna som gällde då deras mamma (dvs min ingifta moster) skulle firas. Ännu mer god mat trycktes ner i våra magar och en pysseldejt bokades nästa lördag för mig, mamma, lillebrors Louise och kusin Louise.

Väl hemma skulle George lana med sina kompisar i USA och satt därför uppe hela natten. Söndagen har med andra ord inte gått så fasligt fort precis.

First gingerbread house

I fredags packade jag in mig och George i bilen och åkte hem till pappa (som bor i Göteborgs skärgård). Först bilfärja och sedan personfärja. Väl framme blev det glögg, pepparkakor och räkor (blandningen var väl sådär) och sen fick vi en jättegod middag (fläskfilé och bakpotatis). Satt sedan och pratade tills det blev sent. Lillebror och Louise kom ut ännu senare på kvällen så jag och George hade redan hunnit somna (efter att vi eldat på ordentligt i kaminen i gästhuset där vi bodde för natten).


Efter en ordentlig frukostbuffé och lite Wii-spelande satte vi igång och bakade pepparkakshus, killarna mot tjejerna. Pappa och lillebror byggde ett kamerahus (det tyckte de var fyndigt). Jag, Louise och Alva byggde istället en borg med ett torn i varje hörn (baserat på att det fanns en prinsesskakform).


Tre timmar senare var hela borgen skev,
en vägg hade gått av på mitten, jag hade sprängt kristyrpåsen och kamerahuset var naturligtvis mycket snyggare. Om tre veckor ska jag och George bygga vårt eget pepperkakshus. Jag hoppas på att ha återhämtat tålamodet tills dess. Det hoppas nog George med. Det blev i alla fall räksmörgås innan vi packade ihop oss för att åka vidare till nästa familjetillställning.