Ett lamslaget Göteborg

Under natten till idag kom det 20 cm snö. Göteborg går på knäna. Resten av Sverige måste ju skratta åt oss. Kollektivtrafiken lamslogs, skolor ställs in och folk kommer inte till sina arbeten.
 
 
Freja och jag promenerade i sakta mak till förskolan. En promenad som brukar ta ca 8 minuter om hon sitter i vagnen. Vagn var bara att glömma. Freja tyckte vi skulle ta hennes pulka men nej tack till att dra den på det ojämna underlaget som bildats när folk skottat sina trottoarer. Så vi gick till fots med visst motstånd från hobbiten. Så fort underlaget var lite ojämnt (och det var det ju ganska ofta) var det bäääär mig (nej). Så det tog väl närmre 35 minuter att komma fram. Sådana här dagar är jag glad för självstudier så att det inte är hela världen om allting tar hundra år på morgonen.
 
Nytt ord i vokabulären: skotta

Halsband av sugrör

Och här kommer käcka morsan och är så redig och hittar på en aktivitet för att undvika sura miner hos treåringen.
 
Klippte sönder fyra sugrör, gav barnet nål och tråd och sa: varsågod, gör ett halsband. Och det gjorde hon!
 
*Klappar mig själv på axeln med ett nöjt leende*
 
Ja, nålen var vass. Nej, hon stack sig inte.

Både tanken och skjortan är ju fin

Tre nystädade garderober. Den känslan. Bra start på året. Hej då sånt jag "tänkt använda de senaste två åren men inte riktigt hittat rätt tillfälle". Lägg av liksom, kommer ju aldrig ta på mig dem. Hej då.
 
Och hej hej stryktvätten, kul att du gjorde dig påmind. Finns det någon tråkigare hushållsyssla än att stryka? Jag här så himla dålig på det och skapar liksom nya skrynklor under strykningens gång. Och sen, när det är klart. Åh vad fin jag känner mig i en blus eller skjorta! Och sen hamnar den i tvättkorgen, tvättas och så ner i stryktvättshögen på botten av garderoben och ligger där i ytterligare 18 månader. Synd. Skjorta är snyggt.
 
Det där med nya målsättningar inför det nya året. "Använd mer skjortor" känns ju som en festlig punkt. Den bara innefattar "hahahaha glöm det, du måste stryka dem först". Inte så rimlig punkt.
 
Suck.
 
*Tar på mig en stickad tröja istället*