Stockholm

Fredagen spenderades inne i Stockholm. Jag och George tog tåget från Uppsala och började med att promenera bort till Vasamuséet. Väl inne gick vi på guidad tur, såg på film och frös en aning då det inte är det varmaste muséet som finns. (Jag har visserligen varit där förut men George ville gärna se det gamla vraket).


Vi fortsatte vår promenad bort till Kungsträdgården där vi åt middag på T.G.I. Friday's för att fira att George har bott i Sverige i över ett år nu. Maten var jättegod och vi lyckades få utsikt över fontänen där folk sprang runt med nummerlappar och hämtade något från en träställning. Spännande!


Vi tog en sväng in på NK och strosade sen bort mot slottet och Gamla stan för att till slut återvända till tågstationen och Uppsala.

On our way to Uppsala

Då var Italienresan över och jag hann nätt och jämt hem och packa om för att sen ta med mig George till Uppsala och Stockholm på en långweekend. Torsdagkväll till måndagkväll. Vi kom fram strax efter midnatt till Uppsala där Sara och Johan väntade på oss. Vi blev nerbäddade i bäddsoffan och däckade med en gång (25 min tåg + 5 tim tåg + 7 min buss tar på krafterna).

Dot is a mix between Domino and Uno

Monday in Italy (last day)

Förmiddagen spenderades vid poolen för att få till någon sorts panikbränna. Jag kom som bekant till Italien som spöket Laban och hade därför varit extra försiktig med att skydda huden från att brännas. Lite för bra då jag insåg att jag inte ändrat hudfärg under veckan som gått.


Så packade vi ihop oss och våra pinaler, käkade lunch på hotellet och hoppade sen på bussen som tog oss till Neapels flygplats.


Vi checkade in, köpte apdyra smörgåsar, knycklade in oss i det lilla planet och satt sedan uttråkade i 2,5 timme. Med tanke på att jag tidigare i mitt liv praktiskt taget pendlade till USA kan man tycka att jag borde stå ut med en mindre flygning på under tre timmar. Jo fast nu satt jag brevid en suckande, tjock tant med mustash som vägrade dela med sig av armstödet, så jag satt snett lutad ut i gången (men inte för mycket för då kör matvagnarna på ens armbågar, det vet jag sedan innan).

Till slut landade vi i Köpenhamn där vi fick vårt bagage utan konstigheter och packade in oss i mammas bil. Jag gosade till det med min kudde som jag hade lämnat där och sov större delen av sträckan Malmö-Kungsbacka.


Vid tre-tiden nångång pussade jag George på kinden och kröp ner i min egen säng utan öronproppar på åtta dagar.