Just brodera kanske jag inte får någon medalj i

Så hur går det med den där aktivitetsboken i tyg (quiet book inspirerad från Pinterset) jag har sagt att jag ska göra? Jo tack, en sida är klar. Go me! Deadline är midsommar. Tänkte göra några sidor till innan dess. Blir ju lite tråkigt att räkna till tio en miljard gånger under flygresan även om pärlorna är väldigt fina.
 

Tidig start på vabruari

I tisdags åkte vi in till jouren med Freja. Där konstaterades det att hon hade både öroninflammation och RS-virus. Jahopp. Fyra dagar på förskolan i förra veckan och inga dagar alls den här. Istället har hon bott i soffan i sex dagar och sträcktittat på film. Och hostat. Och hostat. Och hostat. Och hostat tills hon fått ont i revbenen. Igår åt hon åtminstone lite på eget initiativ. Idag sov hon till 11:10! Mitt kaktusbarn har förvandlats till en krambjörn (vilket visserligen är väldigt mysigt, hon har somnat på mig ett flertal gånger och det har inte hänt på två år). Hon låter mig krama henne och lägger sitt lilla huvud på min axel. Så här sjuk har hon aldrig varit.
 
Så kan vi bestämma nu att inga sjuka barn lämnas på förskolan? Tack!
 
 

Vårtterminen har officiellt börjat

Idag drog vårterminen igång på allvar- tillbaka i skolbänken på lärarprogrammet. Nu har jag tre terminer av svenska som andraspråk framför mig (och sedan sista pedagogikterminen). Fyra terminer till examen. Januari 2017. Låter som en evighet i mina öron (hör ni hur studiemotiverad jag är..?) Jobbar lite parallellt med den där C-uppsatsen i engelska också.
 
Försöker piffa upp tillvaron med överstrykningspennor, hålslag, pärm med färgglatt register, hämtat ut mitt studentkort, laddat ner PDF-filer, hämtat ut en astjock och dyr kursbok, försökt låna en annan bok men det var det tydligen fler som tänkt (fail) och efter en dag ligger jag i fas med vad jag ska ha läst. Score!
 
Att Freja gått och blivit jättesjuk med feber, universums jobbigaste hosta och bara vill sitta i soffan och se på film och inte äter någonting och någon av oss MÅSTE sitta brevid henne gör det dock liiiiite knepigt att få ihop övriga vardagen. Sedan jag kom hem har vi sett Mamma Mu, How to train your dragon, Nalle Puhs jul och de första tre avsnitten av Pippi Långstrump. Tur jag har självstudier imorgon. Lär bli en hostig natt med många uppvak (precis som förgående natt).
 
Passerkort/bibliotekskort/kopieringskort