Fashinerar mig

Nej Helena, Barny var inte med. Däremot Veggietales... Och vi vet ju alla hur mycket jag tycker om de sjungande grönsakerna...

Bilen står fortfarande hos Leffe på Varla Bil, så jag har cyklat till Borgmästarens förskola i två dagar nu (vid Fyren). En 3,5 åring satt idag i mitt knä, pussade mig på båda kinderna samt näsan och hakan och sa sen att han önskade sig av tomten att jag kunde stanna längre på dagis som fröken. Han skulle lätt ha fått plats på min pakethållare.


Saker som fashinerar mig;
- När jag kommer hem, släpper jag ut Baloo och Kajsa på framsidealtanen. Jag tar av mig mina termobyxor i godan ro, sätter på datorn och tänder det lilla ljuset. Då vrålar Baloo att han vill komma in. Han kommer in samtidigt som Cornelia smiter ut. När jag väl sätter mig framför datorn igen krafsar Baloo och ska ut igen. Aningen irriterat släpper jag ut honom och Cornelia rusar in igen. Åter vid datorn ska Baloo in IGEN. Blir sur och låter honom sitta ute tills JAG behagar öppna. När det väl händer, ja tror ni inte att Kajsa är skitsur för att hon blivit utestängd. Hon har då haft ett antal chanser på sig att gå in...

- Att George tror att han kan övertala mig att skaffa tre hundar varav en är en bulldog... Fat chance sweetheart. Börja du med ett litet akvarium...

- På jobbet idag hade jag en vision om att omorganisera mitt rum, röja, städa, baka två sorters julgodis samt göra lemoncurd. Men ju fler backar jag cyklade uppför ju mindre motiverad blev jag. Nu är jag nere på att bara göra lemoncurd.

- Att Camilla fortfarande kommer ihåg mig.

- Att folk alltid ska ha så mycket åsikter angående andras beteenden och gärna vill tala om det för personen i fråga. "Sköt dig själv och skit i andra" är ett passande uttryck i det här sammanhanget. Vill jag ha någons åsikt, ja då ber jag väl om den.

- Att Andrew Davenport och Anne Wood fick igenom idén till Teletubbies hos produktionsbolaget.

- Att ju äldre man blir, ju svårare och/eller dyrare blir det att klämma fram önskningar till jul.

- Att reparationer av bilar är extra dyra i juletider.


Nä jag ångrar mig nog till chokladkola istället... Det tar inte lika lång tid... Eller jo det kanske det gör om man räknar in inslagningsprosseduren... Va fan, vi har ju inte ens nån vispgrädde. Då blir det till att riva citroner istället då...


29 dagar kvar

I'm going back!

Fortfarande ingen bil = åka kommunalt till jobbet
Inget hundrakort = betala 30 kr varje väg = 60 spänn
Inkompetent busschufför = gå lång bit på 70-väg i lerig åker = stövlarna täckta av geggamojja

Nic - jag tror jag är lite allergisk jag med...

Resan till San Diego är nu beställd och betalad!! 18-27 januari befinner jag mig i södra Californien igen. Jag vill åka nuuuuuu. Nu. Nu vill jag åka. Eller just själva åkandet är väl inte det roliga, men att komma fram :D Att få träffa George!

I övrigt trillar julkorten in här nu, några stycken om dagen. Pratade även med hela min värdafamilj igår. Toddi tyckte jag skulle hitta på vad hon skulle köpa till sina barn i julklapp, Camilla frågade "A jo coming maj böday?" (vilket jag gör), Pontus undrade om jag kommer på hans födelsedag med (maj, inte så värst troligt), Désirée sa mest "Hi Aa" och satt på bordet med dinosauriepusslet och Markus tyckte jag hade ett lyxigt jobb där jag kunde ta ledigt när jag ville (enda fördelen med timvikariat, typ).

Vad använder man crepp-papper till? Seriöst?

32 dagar kvar

Julstök

Lussekatter har bakats (inte av mig dock, men av min duktiga lussekattsbakandemamma). Paket har även skickats iväg till USA, två paket till lillebror, två till George och två till Oberg.

I tisdags gick min styrservo på bilen sönder, i onsdags var jag på Liseberg med pappa, Anne och Alva. Strax efter luciakröningen lyckades lillasyster och jag klämma in Nyckelpigeåkning, kaninreseåkning, hoppsasteg, hälsa på Ulf samt upptäcka att tomten gått hem. Jag hade även fått order hemifrån att vinna på Anton Berg-hjulet så jag tänkte ska man göra det ska man göra det ordentligt och skuttade därför därifrån med en stjärnvinst. 2 kg praliner. No joke.

Torsdagen ägnades åt luciafirande på dagis. Eftersom jag fortfarande inte hade någon bil blev det en lång dag. 8-18 på dagis... Det gladde mig att luciakronorna fortfarande kliar.
Fredagen blev totalt-falla-isär-dagen. Längtan efter George och lillebror blev för mycket för den fortfarande billöse 21åringen, så hon föll ihop i en liten hög i en fotölj. En mamma och en Frida och några rårakor ett halvt dygn senare fick henne att inse att en resa till San Diego i januari är lösningen på det hela.

Lördagen vigdes åt julkort, änglar, smällkarameller, julkort, smällkarameller och julkort. Och smällkarameller. Pepparkakor, saft, silkespapper, toarullar, tejp, silverfärg och katthår blandades under 6,5 timmar i vårt kök tillsammans med mamma, tre katter min kusin Louise och hennes kusin Josefin. Cornelia avslutade det hela med att döda en crepp-pappersrulle. Den dog.

Sladden till kameran låg i ormbot under köksbordet. Där har den legat i flera veckor. Funderar på att måla den orange...prickig...