Glimtar av vecka 15 - 2017

Det är väldigt mycket klippa hemma hos oss för tillfället. Freja kom hem här om dagen med en utklippt påskhare från förskolan och sa att hon klippt ut den själv. Jag blev mäkta imponerad men misstänksam. Kunde det verkligen stämma? Jag testade att rita en egen hare. Hon klippte av armarna men övriga hare var utklippt på en minut. Nästa hare fick behålla armarna. Och nästa. Och nästa. Hela köket fylldes med påskharar.
 
 
Sen gick vi vidare till mönster. Jag ritade och hon klippt i rasande fart. Zixk-zack, vågor och 90 graders vinklar. Klipp klipp. Tänker att det är en bra färdighet att bemästra innan skolåldern. Nu har hon visserligen ett helt år kvar på förskolan men det går ju inte att lära sig allt på samma gång.
 
 
Cykla till exempel. Det var ju påskhelg vilket betyder skattjakt hemma hos oss. Jakten slutade nere i källaren där påskägget låg i cykelkorgen till EN NY CYKEL! (Köpt hos pulkuped.fi de har den bästa kundservicen jag varit med om!) Hon blev så glad! Sen tappade hon balansen en aning och gav då upp allt vad lära sig cykla heter. Projekt för sommaren. Och mer tålamod.
 
 
Påskmat tryckte vi även i oss hemma hos mina kusiner. Lillebror och svägerskan var nere från Stockholm och firade med oss. Louise var bäst av alla. Som alltid.
 

Glimtar av vecka 14 - 2017

Efter första handledarmötet med vår mentor inför examensarbetet tvivlar vi nu återigen på Göteborgs universitet och dess förmåga att organisera något. Det går inget bra med andra ord. Vi ska göra ett praktiskt examensarbete och fick en handledare som enbart har erfarenhet av teoretiska examensarbeten. Förvisso väldigt entusiastisk över det hela men vi behöver någon att bolla idéer med.
 
 
Piggades upp av scrapbookingmaterial med dinosaurietema och så var jag på bio igen, den här gången för att se Logan.
 
 
Vi spelade Rhino Hero, hittade vitsippor och åt på restaurang.
 
 
Det är mycket balanscykel hos oss den här våren, Freja är en riktigt fena på att hålla balansen (jag har faktiskt köpt en större cykel till henne med pedaler men den har inte kommit ännu).
 
 
Fredagen blev som för hela svenska folket en ganska tumultartad eftermiddag och kväll. Vi höll lite extra i varandra.
 

Glimtar av vecka 13 - 2017

Hade min allra sista VFU-dag någonsin. Bakade två sorters muffins och lovade att komma tillbaka och hälsa på igen. Började planeradet av examensarbetet med min skrivarpartner.
 
Fördelen med självstudier är ju att man kan lägga upp dagarna lite som man vill så en dag tog jag och Freja ledigt och gjorde bara mysiga grejer. Shoppade en rosa tyllkjol. Rullade köttbullar. Såg på en ny Nicke Nyfiken-film. Och lekte Land before time (dinosauriefebern hemma hos oss fortsätter).
 
 
Hon och jag var även på barnkalas hos en barndomskompis dotter. När jag var liten hade min kompis ett jättestort och fint Playmobilhus och det huset har hennes dotter numera fått ärva. Freja är lika intresserad varje gång vi hälsar på dem och jag är fortfarande avundsjuk såhär 25 år senare.
 
Den rosa tyllkjolen var på och det var premiär för hårspray i håret
 
Brorsan och svägerskan var i stan en snabbvisit för att få nycklarna till sin nya lägenhet så vi passade på att träffas en liten stund hemma hos min morfar för att äta pizza och titta på fotografier. Precis som alltid bleknade vi andra och Louise blev den enda godtagbara lekmänniskan.
 
Tur hon är snäll och gärna leker med min lille hobbit