Glimtar av vecka 12 - 2017

Jajamen, den här veckan varvade jag VFU med universitetsföreläsningar. Fick vara med och rätta nationella prov, introducerades för examensarbetet, bråkade om ytterkläder med Freja då jag tyckte det var kallt (hon tyckte tvärtom) men kände mig dum bara en halvtimme senare då jag höll på att svättas rejält i min vinterjacka och började tro på att våren anlänt trots den kyliga morgonen.
 
 
När vi ändå är inne på ytterkläder så yttrade Freja en önskan om att få mörklblå fingervantar. Jag hittade mer svarta, gröna och mellanblå fingervantar. Okej. De fick duga. Fast de mörkblå fanns fortfarande kvar på önslelistan.
 
 
George och Freja spelade sällskapsspel, det är ju lite (mycket) av Georges grej. Däremot förlorar han alltid "Bamse och tjuvstaden", alltså varje gång utan att göra sig till.
 
 
Han och jag fick även några timmar barnfritt så vi passade på att luncha på stan (och köpa de där vantarna).
 
 
Och det där med att det bor en fyraåring hemma hos oss. Jodå, hon gör sig påmind.
 
Cindy-Lou Who och Joy hänger lite vid ugnen bara
 
Och det där med att följa trender och falla för grupptryck och liknande, det gör jag så gärna när det rör sig om våffeldagen! Och när det gäller att gå på bio, den här gången på Beauty and the Beast.
 
 
Och där var den veckan slut.

Glimtar av vecka 11 - 2017

Ha. Ha. Ha. En vecka klarade vi men sen var hostan så påtaglig att nätterna blev alldeles hajkontajkon och jag och Freja stannade hemma i ett par dagar igen. Det blev bananpannkakor till lunch och eftersom hon inte kunde vara med på samlingen på förskolan ordnade hon en för djuren istället. Någon form av ordning får det ju ändå vara trots bacillernas intrång.
 
Varken hon eller jag kom ur pyjamasen förrän efter lunch
 
Skrivbordet har verkligen förvandlats från min kreativa fristad till bara skolrelaterat. Tur att vi håller på med skrivande i två av tre klasser så att någon form av kreativitet flödar bland lektionsplaneringarna i alla fall.
 
Längtar efter fotoalbumen medan jag pillar med lektionsplaneringar
 
Annars var det en del födelsedagsfiranden. Min kusin fyllde för ett par veckor sedan men på grund av sjukdom firades det några veckor senare. Och så fyllde George år!
 
Födelsedagsfika med fyra sorters hembakt
 
Och så var vi på brunch hos goda vänner ute i skärgården och stannade halva dagen som vi alltid gör. Fast den här gången hade vi en deadline då George skulle på bio (kanske lika bra, annars hade vi kanske fortfarande varit kvar, vi har tydligen inte vett på att gå hem därifrån).
 
En brunch med vattenmelon är alltid en bra brunch

Glimtar av vecka 10 - 2017

Då så, då var vi tillbaka på banan igen, George på jobbet, Freja på förskolan och jag på VFUn (praktiken) trots att jag den här veckan borde fokuserat på en presentation på universitetet. Eftersom Göteborgs universitet har bestämt att det är 100% närvaro som krävs under praktiken var det bara att ta igen missade dagar från magsjukeveckan. Jag håller i ett projekt bland niorna med rubriken Creative writing så de fick skriva till musik, öva på inledningar, träna på vokabulär, skapa känslor, jag läste högt och de fick även läsa exempel själva och diskutera.
Bland sjuorna håller vi istället på med spökhistorier. De har fått göra i stort sett samma saker som niorna fast med andra övningar anpassade till deras nivå och tema.
 
Vi gick på dop och åt mat och tårta tills vi nästan skämdes.
 
 
Jag och Freja hamnade på en spontan playdate på en kall lekplats som sedan mynnade ut i en mycket trevlig fika hemma hos en förskolekompis till henne.
 
 
Presentationen gick för övrigt...eeh...bra? Jag hade skrivit in mina anteckngar i PowerPoint då jag tycker det är smidigt att ha dem på min presentationsskärm tillsammans med tidtagning och allt sånt där. Ja. Det var bara det att skolan har ju inte uppdaterat sitt Officepaket sedan förra seklet så några anteckningar kunde jag minsann inte få upp och någon tidtagning gick inte att se. Det blev till att freestyla på stående fot med enbart presentationsbilderna. Dance monkey, dance! Nåväl, efteråt blev det afterwork/school med en hög med kursare. Efter en lemonad gick jag hem, någon måtta fick det ändå vara, klockan var ändå halv sju. Ni kan kalla mig kalasapa nummer ett.
 
Göteborg kan vara rätt fint på sina ställen