Tolvtimmarspasset

07.20 - klockan ringer


07.45 - segar ur sängen


08.00 - börjar jobba


08.25 - lämnar storebror i skolan


08.40 - bebis somnar


08.50 - mellanbarnet somnar, börjar fixa med tvätten


09.10 - bebis vaknar och vägrar somna om


09.30 - matar bebis

09.40 - bebis börjar skrika och fortsätter med det hela dagen

11.00 - armarna håller på att gå av från hållandet av gnällig bebis, storasystern vaknar

11.30 - städtjejen dyker upp

12.00 - mellanbarnet bestämmer sig för att kasta hela lunchen på golvet, ris överallt

12.07 - matar bebis som somnar efter 1/4 av flaskan

12.25 - bebis vaknar igen

12.30 - läser 7 böcker för mellanbarnet

12.45 - läser om alla 7 böcker

13.00 - klär på bebis och mellanbarnet för att hämta storebror

13.07 - farmor ringer och säger att hon kan komma över så att au pair slipper ta med bebis och mellanbarnet till skolan, au pair svarar att det är för sent

13.20 - häckar utanför skolan

13.25 - farmor kommer till skolan, mellanbarnet börjar skrika

13.30 - au pair hämtar storebror

13.35 - storebror vill åka hem med farmor och mellanbarnet, bebisen har inget val och får därför åka med au pair

13.40 - alla samlas hemma för att fixa picknick, samt diverse toalettbesök, städtjej blir avbruten i sitt arbete

13.48  -storebror vill åka med farmor till lekplatsen

13.49 - storebror vill åka med au pair till lekplatsen och byter därför bil

13.50 - bebis somnar äntligen, au pair och storebror bråkar

14.00 - anländer till lekplatsen, blåser skitkallt

14.10 - farmor och mellanbarnet anländer till lekplatsen efter en snabbvisit i mataffären

14.12 - storebror vägrar dela med sig av blåbärsmuffins till au pair, mellanbarnet vägrar dela med sig av russinmuffins till au pair

14.15 - bebis vaknar

14.17 - mellanbarnet och storebror vill inte ha sina muffins och lämnar över dem till au pair

14.30 - au pair matar bebis

14.40 - au pairs hand får allvarliga frostskador

15.10 - farmor ger sig av hemmåt

15.30 - au pair släpar med sig skrikig bebis, skrikigt mellanbarn och snäll storebror till bilen för hemfärd

15.45 - storebror börjar se Emil i Lönneberga på au pairs dator, städtjej har försvunnit

15.50 - mellanbarnet somnar i sin säng

16.00 - au pair gör ett försök till att städa köket

16.05 - bebis skriker igen, vägrar sova

17.10 - storebror får tillåtelse att se Bamse och den lilla åsnan på au pairs dator

17.15 - au pair gör ett tappert försök till att rulla köttbullar

17.20 - bebis skriker igen efter att ha legat på sin lekmatta ensam i hela 6 minuter

17.40 - bebis somnar äntligen

17. 45 - mellanbarnet vaknar

18.08 - middagen äntligen på bordet, pausar Lilla åsnan och storebror, mellanbarnet och au pairen äter middag i lugn och ro

18.12 - bebis vaknar

18.20 - mellanbarnet trycker i sig sin 9:e köttbulle och anser sig själv vara färdig

18.21 - storebror trycker i sig sin 12:e köttbulle och anser sig själv vara färdig

18.23 - au pair matar bebis samtidigt som hon trycker i sig sin 27:e köttbulle och anser sig själv vara färdig

18.25 - storebror ser fortsättningen på Lilla åsnan

18.45 - au pair försöker städa ett kaotiskt kök

18.50 - au pair ger upp efter 6 vändor ner till källaren

19.00 - au pair utslagen på källargolvet med skrikig bebis på armen och duplobitar i korsryggen

19.20 - au pair koncentrerar sig stenhårt på att sjunga med i En helt ny vääääääärld för att inte få psykbryt

19.30 - mamman ringer och säger att hon är hemma om 20 minuter

19.45 - haaavet ääär djuuuuuuuuuuupt

19.52 - bebis slutar skrika

19.55 - mamman kommer ner i källaren

20.00 - au pair städar grisigt kök

20.25 - au pair duschar ur ris, youghurt och snor ur håret

20.40 - au pair åker till Bellevue för att leka med sina kompisar

23.55 - au pair hemma igen

01.15 - au pair somnar utan problem

En oväntad playdate

Onsdag 24 jan.
Siegrid kom över som hon brukar på onsdagar. Vi packade ner matsäck, jag knödde mig in mellan barnstolarna i baksätet och så åkte vi och hämtade Pontus (Siegrid körde så det var därför jag satt där bak).
Nästa anhalt var The Zoo. Tror det var femte gången jag var där nu. Vädret var i toppklass, strålande solsken och riktigt vårvarmt, så vi knäppte inte våra jackor och lämnade mössorna i bilen. Jag och Pontus började med att förvandla tre 1 centare till bilder av djur. Man stoppar in 1 cent och två 25 centare i en apparat, väljer vilket djur man vill ha och sen vevar man tills 1 centaren kommer ut. Jag valde en bild på en flodhäst och eftersom Pontus redan har jaguaren bestämde han sig för att ta vildhundarna och nåt himla okänt djur som jag inte kan stava till.
(Jag har även en med The Space Needle på, som morfar gjorde åt mig i julas).

Sen skuttade vi vidare till familjefarmen för att titta på grisar, getter, kaniner, kossor, åsnor och ponnys. På ett staket satt även en magnifik påfågel och tvättade sig. Den brukar gå lös i parken, jag har sett den förr, vi börjar bli buddys.

Slingrade oss vidare mot lemurer, gorillor, elefanter, vild hundar och en tapir. Hade ingen aning om att tapiren var så himla gigantisk, jag trodde den var i myrsloksformat så jag fick mig en mindre chock. Den ser verkligen helskum ut.

Var ju tvungna att ha lite picknick också så vi hivade upp jordgubbar, vindruvor, bananer, julmust, festisar och några power bars som såg ut och smakade som torrfoder. Pontus lånade mina nyinköpta solglasögon, Camilla ramlade i geggamojan och Désirée sov så snällt i sin vagn.

Trots att vi alla hade jättetrevligt var vi tvungna att ge upp, traska tillbaka till bilen och åka hem igen. Underbart vacker kväll med solen som stod lågt mot bergen. Tyvärr kunde jag inte ta kort på det eftersom jag satt inuti bilen som rörde på sig, men det kommer fler tillfällen.

Markus hade åkt upp till Canada över natten så det var jag och Toddi vid middagen... Efter moget övervägande bestämde vi oss för att Marlai var ett bra alternativ, så jag tog med mig Pontus (ja, frivilligt) och körde mot vårt underbara thaimatställe. Han var hur kul som helst, vi racade in för att betala (personalen behövde bara titta på Pontus för att veta vilka vi var, stammisar eller vad?), racade ut igen och klättrade in i bilen. På vägen hem diggade vi till Funk soul brother med Fatboy Slim.

Fick i oss maten utan problem och jag dök ner till mitt rum. Vid åtta kom P och C och knackade på för att fråga om jag kunde läsa den tyska bondgårdsboken för Camilla. Sure, jag gjorde ju inget vettigt ändå och misstänkte att Toddi behövde hjälp. Tog med mig skruttungen, stängde dörren och började läsa tyst (det var sex år sen jag hade tyska i skolan, jag bara säger det). Blev avlöst efter ett tag och kröp tillbaks till mitt idé.

Pratade lite med en mexikansk tjej från au pairskolan om förlängning och så och bestämde mig sen för att sova tidigt. Bacon, jag läste till halv elva innan jag tvingade mig själv att släcka lampan.

Tordag 25 jan.
Efter att vi lämnat Pontus i skolan körde jag och flickorna (eller ja, de åkte ju bara med) till Safeway för att inhandla nödvändigheter. Mjölk, grönsaker, frukt, smör och yoghurt var jätteslut. Camilla vaktade mjölken, Corn Flakesen och brödet med sitt liv där hon satt i kundvagnen! Jättestolt var hon att hon fick övervaka dem och alla som ens sneglade på varorna fick onda ögat på sig.
Kassarna och barnen kom så småningom hem smidigt och jag fick tid till att tvätta och ringa Anna-Lena. Visserligen skulle hon just äta så det blev inget långt samtal men bara att få höra en vänlig röst är alltid trevligt.

Bestämde mig för att promenera upp till skolan på eftermiddagen, stuvade ner flickorna i dubbelkärran och petade in mp3n i öronen (eller ja, hörlurarna). Var ute i lite för god tid så jag satt på trappan och gjorde djurljud och grimaser när de andra föräldrarna kom inrullandes. Den bjuder jag på.

När jag som vanligt skrev ut Pontus blev det förvirring angående om jag skulle ta med mig Lizzie hem eller inte. Förra veckan pratade vi nämligen om att jag skulle göra det, men hennes mamma ringde aldrig tillbaks så jag antog att de ordnat hämtning på annat sätt (Michi är tillbaks i Tyskland för ytterligare ett prov hon måste gör på plats). Efter X-antal telefonsamtal bestämdes det att jag tog med mig henne hem (sicken tur att jag promenerat, för jag kunde inte få in henne i bilen). Hela vägen hem hade vi jätteroligt och alla uppförde sig galant. Jaaaa naturligtvis stirrade folk från sina bilar;
1 - jag promenerade
2 - jag hade fyra barn med mig

Efter lite varm choklad och några hederliga kanelgifflar fortsatte fyraåringarna att leka medan de under två år tog sig en tupplur. När Lizzie gått hem, läste jag och Pontus böcker tills hans mamma kom hem.

Ägnar kvällen åt datorgrejs och hemmagjord stretching.


Haha, har just kommit fram till att "Köttbullar i näsan"-sången är jätterolig med tanke på att Markus mamma är från Tyskland. Fast jag tror inte de tycker den är lika rolig.

Jo, hörni kolla in den här länken; http://www.sinn-frei.com/stupid-americans_4523.htm dummare folkslag än amerikaner får man ju leta efter!

Imorgon ska jag jobba 8-19. Wish me luck.

Toppenhumör

Jag har värsta braiga veckan den här veckan, allt går så smidigt, vi har jätteroligt ihop och jag har seriöst börjat fundera på att förlänga igen. Det kommer ju fler sommrar som sagt och eftersom jag ändå inte har något direkt att göra (förutom att roa mig) när jag kommer hem (inget plugg och inget jobb) så behöver jag ju inte rusa hem.

Det var som Siegrid sa igår; nu när du äntligen börjat etablera dig så kanske du vill dra nytta utav det också. Familjen vill att jag stannar, släkten vill att jag stannar och det finns även de på hemmaplan som vill att jag stannar (så att de kan komma och hälsa på).
Jag vet att allt är upp till mig, men självklart vill jag ju ha råd och synpunkter.

Nä nu ska jag ta och sortera tvätt med mp3n i öronen. Uppdatering om gårdagen kommer ikväll (min kväll). Ska väl försöka slå en pling till Anna-Lena också, om hon nu är hemma...