Det krävs en kvinna för att fixa trimmern

Idag har vi grejat i sommarstugan. Och med "vi" menar jag George och med "i sommarstugan" menar jag i trädgården som hör till sommarstugan. Morfar är ju inte purung längre så gräset stod och vajade i vinden. Fram med trimmern!

Och ja trimmern är ju en historia i sig. Där stod morfar, George och jag och fipplade alla tre med nylonsnören åt alla håll, den nyinköpta kassetten ville inte fastna och locket ramlade av. Till slut ryckte jag åt mig alltihop, fixade snörena, bankade i kassetten med våld, tryckte på locket och trasslade ut 75 meter förlängningssladd. Sen hade jag gjort mitt.

Så medan George skövlade gräs åkte morfar och jag och köpte pizza. Och besökte mormors minnessten.

Morfar lät mig inte rensa någon rabatt så resten av tiden läste jag Sagan om ringen och sov middag.

Hej hej mormor

Den flygande katten som säger vov

Igår var jag som sagt på bloggträff med min kära bloggvän Nina och hennes lille charmtroll då de var på genomresa genom stan. Jag har aldrig sett någon få ett smörgåsrån se så underbart gott ut som denne 14 månaders (?) unge med Puff-tänder (alltså som Puff i Piff och Puff). Stängda ögon, ett genuint "mmmmm" och så ett fantastiskt leende på det.

Visste ni förresten att alla djur som är mindre än hästar heter katt och säger vov? De kan flyga också. Fantastiskt imponerande djur. Vi tittade på ganska många sådana.

Under vårt bord på Condecco

Sen tycker jag det är fantastiskt det här med att skaffa nya kontakter via just en blogg. Och hur trevliga bloggmänniskorna är IRL. Maria till exempel. Och nu Nina. För vi känner ju redan en del av varandra fastän vi aldrig träffats innan. Det ger ju mersmak om inte annat.

Hallå, kraven, var är ni?

Hörrni, opponeringen gick så himla bra. Jag fick massor med ros och nästan inget ris alls. På ett sätt väldigt skönt och en liten boost för självförtroendet. Tänk vad jag kan prestera under tidspress när det väl gäller. Å andra sidan börjar jag ju fundera på vad för krav som egentligen ställs på oss under termin sju på lärarprogrammet. Om jag kan lämna in ett arbete jag börjat skriva på 24 timmar innan deadline och få såpass fin kritik, så säger väl det mer om utbildningen än om min förmåga att prestera under tidspress? Inte konstigt att lärarutbildningen har så dåligt rykte när kraven är näst intill minimala. Nog för att jag kan prestera när jag väl lägger manken till, men jag är ju inte nästa Einstein precis.