Tre meter mjukost

Idag fick jag mitt första brev från familjen i Seattle. Någonsin. All annan kontakt har skett via internet eller telefon. Men idag kom alltså ett tackkort från Camillas 3-årskalas. Hedersplats i bokhyllan.

Vårstädning på jobbet. Barnen delades in i olika ansvarsgrupper (städa förrådet, rensa rabbatter och borsta). Tanken var att vi skulle byta runt så att alla skulle få prova på allt. Min grupp började som borsta-gruppen. Efter 10 minuter hade de fyra barnen gett upp och cyklade runt på de trasiga cyklarna som skulle slängas istället. Själv sopade jag hela gården i en och en halv timme. Det gör lite ont i muskeln mellan tummen och pekfingret... Men vi fick hallonpaj som belöning. Och en massa sand i håret. Till mellanmålet tryckte jag även ut tre meter mjukost på min nytvättade tröja istället för på den lilla knäckebrödsbiten...
Lagom snygg körde jag till Däck Bert för att byta till sommardäck (liksom sista dagen idag). Däckfarbrorn talade snällt om att jag fick komma tillbaka på fredag för det var minsann Valborg idag så han ville gå hem. Självklart förstod jag att han ville gå hem, men då kunde han ju ha skrivit det på sin hemsida, alternativt på sin kontorsdörr...

George jobbarkompisar kommer idag tillbaka till Camp Pendelton efter 7 månader i Irak. Jag var där när de åkte i september, men till skillnad för dem (och deras fruar) så har jag och George åtminstone träffats två gånger sen dess. (alltid en tröst i det eviga väntandet).

Sen var det ju det här med Valborg. Jag har i princip aldrig firat det, då min kära bror fyller år första maj och vi därför lagt fokus på hans firande. Men trots att han inte är hemma i år blir det inget firande för min del. En avocado och Top model 9 blir lagom.

Bokad

Flygbiljett till USA är beställd. 8 juli åker jag och kommer hem 28:e igen. Tisdag till måndag. Biljetten går till och från Los Angeles och därifrån tar jag ett inrikesflyg (som inte är bokat än) upp till Seattle 8 juli och förhoppningsvis ner igen 18:e.
Tydligen är det inte jättestor tidsskillnad för George att plocka upp mig i L.A. tsället för i San Diego och det är billigare att ha en tur/retur biljett från samma ställe än att flyga kors och tvärs över USAs västkust. Tyvärr är det mitt i semestersäsongen så alla priser går ju upp bara för det, men det är det värt.

Ska bli så roligt att komma tillbaka till sommriga Seattle och få träffa familjen och Sara och Mickis och gänget igen och bara leka, leka, leka med barnen. För att inte tala om hur kul det ska bli att få träffa George igen i Kalifornien! Nu har jag ett datum att räkna ner till.

Tror ni det blir lättare..?


70 dagar kvar