Årssammanfattning för 2015

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Besökte USAs östkust (Massachusetts, Connecticut och Vermont). Gick på releaseparty för en väns bokdebut. Gick på tre bröllop på samma sommar.

 

 
 

Genomdrev du någon stor förändring? Kombinerade heltidsstudier med föräldraskap. Inte alltid lyckat.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken.

 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 5.e juni, dagen då jag träffade Becky Higgins (grundaren av Project Life) när hon hade kurs i Göteborg. 29:e augusti, min lillebrors bröllop.

 

 Jag och Becky

 

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

 

Vilka länder besökte du? Var i USA. Inläggen finns här.

 

Bästa köpet? Nya skrivaren (Canon Pixma MG7751).

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Fick tag på fantastiskt bra biljetter till Harry Potter and the cursed child i London i augusti nästa år.

 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Motivation till fysisk aktivitet.

 

Favoritprogram på TV? Downton Abbey.

 

Bästa boken du läste i år? Utvandrarna av Wilhelm Moberg.

 

Största musikaliska upptäckten? Honey I'm good med Andy Grammer.

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Om vi tolkar att universitetsstudier är mitt jobb så är jag väldigt nöjd med att jag klarade alla 30hp i våras trots att jag var hemma med sjuk dotter på halvtid.

 

Största framgång på det privata planet? Middagsvilan är inte längre obligatorisk för barnet vilket kan resultera i betydligt kortare nattningar. George slutade jobba kväll och helg så helt plötsligt kunde vi börja umgås igen efter nästan fyra år.

 

Största misstaget? Tro att Freja skulle somna under flygresan till USA. Vi var föräldrarna med barnet som gnällgrät sig igenom gränskontrollen.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare.

 

 

 

Vad spenderade du mest pengar på? Antagligen hyran. *Dubbelkollar den ekonomiska översikten i Excel* Japp, hyran har förstaplats bland utgifterna.

 

Något du önskade dig och fick? En fotokurs nästa vår.

 

Något du önskade dig och inte fick? Snö på julafton.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Hade obligatorisk redovisning i skolan. George slutade tidigare från jobbet så vi slöt upp och hämtade Freja tillsammans från förskolan och hade sedan mamma OCH pappa + fru på kvällsfika.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre huvudvärk/migrän. Jobbar på att få det under kontroll.

 

Vad fick dig att må bra? Ett långt friskt sommarlov. Var hemma med Freja i nio veckor, hon var inte sjuk en enda gång.

 

 Påbörjade renovering av lekstugan

 

Vem saknade du? Min mormor. Alltid min mormor. 11 år sedan hon dog.

 

De bästa nya människorna du träffade? Mina fantastiska klasskamrater Jenny, Hanna, Hilma och Frida. Vi läste en och en halv termin tillsammans innan vi var tvugna att splittras på grund av olika studiegångar. Det hindrar oss inte från att fortsätta träffas om än lite mer sporadiskt.

 

Mest stolt över? George som skaffade nytt jobb. Mina studier. Frejas utveckling. Hamnade på Becky Higgins insagram två gånger. Och det faktum att jag i måndags blev en del av designteamet hos The Nerd Nest.

 

 

 

Högsta önskan just nu? Att förskolebacillerna inte förintar oss den här vintern. 2015 var inte hälsans år precis.

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Kan tänka mig att det blir mer vegetarisk kost då jag fick Lisa Bjärbo och Sara Asks kokbok Ännu mera vego i julklapp.

God jul från min knäppa familj

Kan man få näringsbrist efter två dagar på ensidig kött- och sockerdiet? Jag har åtminstone gått in i sockerdimman och har med andra ord ont i huvudet. Så jag ställde mig och gjorde saffransmacarons med apelsinkräm idag, för det behövdes tydligen en sextonde (no joke) grej på gottebordet. Jag har fortfarande inte bakat lussekatter. Känns aningen förbi vid det här laget. Vi har haft pyjamasdag idag, glott på film(er), läst kokböcker, målat med glitterlim, skrivit ut foton tills fotopappret tog slut, lekt kurragömma och lekt "flying barn" (dvs flygande barn, språken blandas mer än vanligt då vi har Georges bonussyster på besök i två veckor).
 
One more time, again!

18 meter ljusslinga är för lite

Det är med hatkärlek en gran kommer in i vårt hem varje år. Jag tycker "ingen jul utan gran", George tycker "dött träd som barrar, vad är meningen?". Han bär in den. Jag dekorerar den. Både blir nöjda. Han är glad att jag inte tvingar honom att deltaga i min julbubbla och jag är glad att han accepterar min önskan om att släpa in ett stort träd i vår pyttelilla lägenhet. För tredje året i rad slog vi till på en ädelgran (de barrar mindre och sticks inte vilket gör att George tolererar dem mer än de stickiga rödgranarna).
 
Även i år fick vi in två rejäla granar i bilen, George fick plats i baksätet och bakluckan gick att stänga. Vi har inte en kombi, bara Hermione Grangers väska i bilformat. Den ena granen var till mamma och den andra till oss. Och för första gången så har vår blivit klädd ovanligt tidigt (alla andra instagrammar ju sina fina granar - huuuuur gör de för att få granen att överleva i en månad?!)
 
Magisk bil
Hur som helst, George bar in trädet och Freja underade varför vi lånat mormors gran (hon såg när George levererade min mammas gran i helgen men hade inte sett vår nere i källaren). George begav sig till en kompis och jag och Freja åkte för att köpa mer julgransbelysning (6 meter kommer man ju ingenstans med). 12 meter till blev det. Sammanlagt 18 meter ljusslinga. Det är för lite. Note to self inför nästa år: KÖP ÄNNU MER LAMPOR!
 
Freja ville hänga upp allt jag hängde upp men så fort hon fick tag i en kula lät det "Jag kan inte mamma" och så ville hon att jag skulle hänga upp den istället. Efter lite ansträngt dekorerande nattade jag henne och fortsatte sedan med resterande julgranspynt i lugn och ro.
 
Nä men tryck in en jättegran i en tvårummare, jättebra idé då vi
dessutom får USA-besök i två veckor med start imorgon. Inte alls trångt.
 
Vi har inte något färgtema eller designtankar i min familj. Mitt mål är Musse Piggs julgran. Det ska kunna bo två ekorrar i granen utan att jag märker det. All in på allt. Färger, former, material. Vi har en stor rosa donut i glas. Ett gigatiskt guldglittrigt ekollon. Diskokulor. Handsydda pepparkaksfigurer i filt. Halmbockar. Två sorters glitter. Spiror. Ugglor. Polkagriskäppar. Rosa. Blått. Guld. Silver. Rött. Grönt. Lila. Änglar. Tomtar. You name it. Och varje år köper jag något som ska se riktigt horibelt ut och sen visar det sig att jag tycker om det. I somras köpte jag tre glittriga ugglor i USA. De gör sig jättebra i granen! Designgranar kan jag se på stan, här hemma blir det crazybananas.