Sjukveckan

Trots sjukdom har jag tagit mig i kragen och bestämt mig för att nu är det änna dags för en uppdatering här. Lovade i början på september att det inte skulle hända igen. Att det skulle ta lång tid mellan uppdateringarna alltså. Okej here we go; snabbrepris av veckan som gått;

Förra fredagen: Emma och jag blev uppraggade på en parkeringsplats av en kille vid namn Dan. Vi gick och snackade svenska och han noterade detta och bjöd med oss på en fest. Why not, tänkte vi och hakade på. Så nu kan jag lägga amerikansk hemmafest på meritlistan. Fast det var inte ett sånt där stort och pampigt hus och inte var det fullt av snygga människor överallt heller (har en känsla av det inte finns några sådana fester över huvudtaget, förutom på film). Hur som helst, det var inte riktigt vår typ av fest, så vi hängde med Dan och hans rumspolare (Steve och George) istället. Jorå, jag och Dan (21 år för övrigt) fick till en flirt och han fick mitt nummer. Klockan blev riktigt sent innan jag kom i säng.

Förra lördagen: Vid elvatiden ringer ett okänt nummer. Jag får en halv hjärtatack men det var Malin som ringde från hemtelefonen i N.Y. Var inte alls beredd på att det skulle vara hon (trodde ju att det var Dan eftersom jag inte har hans nummer) Vi snackade lite skit, lika trevligt som vanligt.
Klockan var väl fem innan jag och Emma fick något vettigt gjort. Köpte batterier på Walmart och när vi svänger ut från parkeringen, ringer min mobil igen. Mindre hjärtatack igen. Inte Dan den här gången heller, utan Sara som ville säga att hon inte tänkte haka på oss för hon skulle leka med Gabbi och Ellee istället. Bestämde oss för att se Gridiron Gang på Alderwoods biograf. (De har 20 salonger om jag inte minns fel). Skitbra film tyckte vi båda, trots att ingen av oss är intresserad av amerikansk fotboll. Resten av kvällen hängde vi på Starbucks och surade över att inte Dan ringde.

Söndag: Inget vettigt blev gjort över huvudtaget.

Måndag: Vaknade med ont i halsen. Tjohoo. Halloween börjar komma krypande, affärerna har redan all dekoration framme och Toddi bestämde sig för att leta reda på Pontus gamla kostymer för att se vad som skulle passa Camilla i år. Camilla hade dock en annan åsikt och ville inte alls prova några fåniga kostymer, så vi bestämde oss för att klä ut Pontus megagosedjur Spot och Kangaru istället. Spot blev en spindel och Kangaru kakmonstret från mupparna. Vek mig dubbel av skratt. De såg otroligt fåninga ut och det som var ännu fånigare var att det var Toddi som kom på den barsnliga idén.
Mobilen ringde vid lunchtid - okänt nummer. Pulsen steg. Men nejdå, denna gången var det någon som sökte Nicole... Fel nummer dude...
Senare hade Pontus sin klasskompis Mason över på playdate och de gjorde väl inte allt för mycket väsen av sig.

Tisdag: Vaknade med feber. Tjohoo. Körde Pontus till skolan och lade Camilla och gjorde sen inte så mycket mer vettigt. Hur mycket får man gjort när man bor under en filt och huttrar? Pontus klasskompis Erika var här på playdate. Hon påminner om Alva. Vet inte varför, tror det har med munnen eller ögonen att göra...

Onsdag: Vaknade med huvudvärk och lite feber. Tjohoo. Körde Pontus till skolan, men lämnade Camilla hemma. Hon blev jättearg och skrek över halva kvarteret. Bosatte mig på soffan med den bästa filten i världen. Funderar starkt på att kolla om PotteryBarn fortfarande har kvar samma modell, för jag VILL HA en sån filt. Bodde på soffan i stort sett hela dagen. Försökte få Camilla att sova sin eftermiddagslur i 1 timme och 45 minuter, sen gav jag upp. I vanliga fall brukar det ta 20 minuter, men nejdå bara för att jag var sjuk så ville ungen inte alls sova. Jag somnade i gungstolen i typ 10 minuter men när jag vaknade var hon fortfarande vaken i sin spjälsäng. Till slut plockade jag ur henne och gick ner med henne i källaren till de andra.
Ivy var här, men det blev inget bak denna veckan. (De lekte med playdoo istället) Nästa onsdag blir det kanelbullar för 4 oktober är det Kanelbullens dag - det hoppas jag att ni alla är medvetna om. Står i min svenska almanacka, så det är varken något amerikansk påfund eller något jag själv hittat på. Undra vem som hittat på det?
Ivys mamma, Heather, hade med sig en Dorothyklänning till Camilla. Ursöt! Lätt att hon måste vara Dorothy på halloween!

Torsdag: Vaknade med en snorig näsa och att överläppen sprukit. Tjohoo. Toddi bestämde sig för att nu får jag allt ta och bli frisk, så hon ställde sig och gjorde kycklingsoppa till mig. Jag som inte är någon soppmänniska tyckte den var väldigt god! Nudlar och kyckling och morötter och ärtor och gud och hans moster var alla inblandade i den. Gottgott. Åt dock en timme tidigare än vad vi brukar så senare på kvällskvisten blev jag lite småhungrig, vilket jag tog som ett gott tecken eftersom jag inte haft någon aptit de senaste två dagarna.
När jag kom ner med min skål med flingor satt Toddi och googlade tre av sina ungdomskompisar som numare blivit kändisar. En av dem har varit med i typ 7 avsnitt i Grays Anatomy och jag tror det var han som varit med i Ladder 49 också, tyckte jag kände igen honom. Eller så hade han varit med i serien 24 också. Eller så var det någon av de andra. Jaja tre kändisar känner hon i första hand i alla fall, vilket betyder att jag känner dem i andra hand, moahaha. Eller typ inte...
Blev inget Starbucksmöte för mig den kvällen eftersom jag var sjuk, men Emma ringde och sa att jag inte behövde oroa mig för att missa och säga hej då till Rebecca som ska byta familj, för hon stannar i Seattleområdet.
Fick en ros av Pontus och Toddi. Pontus hade valt färgen och Toddi betalat. Teamwork kallas det.

Fredag: Vaknade och var skittrött, trots tio timmars sömn. Tjohoo. Pontus frågade om jag mådde bättre när jag kom upp i köket, men jag sa nä. Då fragade han varför han hade gett mig rosen om jag inte tänkte bli bättre. Svarade att jag kände mig lite bättre när jag tittade på rosen.
Toddi tog Pontus till skolan och for sedan vidare till nåt kafferep eller vad det nu var med Desirée. Något föräldragrejs för föräldrarna i Pontus klass, hemma hos någon med jättefint hus och utsikt.
Jag tittade på medan Camilla skrek efter att hennes mamma gått utanför dörren utan henne (!) och sen när hon plockade runt bland Pontus dinosauriedelar. Man kan bygga ihop dinosaurier i olika färger, eller kombinera de olika delarna med andra färger så det blir totala freakdinos. Tog en kvart att få henne att sova och det fortsatte hon med i två timmar. Tog mig en liten lur jag själv med. När hon vaknade ropade hon bara mamma (istället för att gallskrika) och när jag kom in i hennes rum storlog hon mot mig. Toddi kom hem fem minuter senare, gjorde i ordning en ta-med-väska med lite snack och blöjor för att sen ta med sig flickorna och åka till sin väninna Patty, för att jag skulle få lugn och ro att vila. (och bli FRISK).
Slängde i en laddning med tvätt och gjorde sen absolut ingenting på ett bra tag. Skulle plocka upp Pontus hos hans kompis Lizzy vid tre, halvfyra-tiden, så jag ringde runt tre för att höra hur läget var. De satt och glodde på Hercules så jag hann köra inom videobutiken och hyra Take the lead innan jag plockade upp en trött Pontus.
Emma kom hit vid halv tio-tiden och det blev lite skitsnack och så såg vi på min inhyrda film. På alla internetsidor, och de jag pratat med har sagt att den här filmen ska var mycket bättre än Step Up. BACON!! säger jag då för det var den inte alls!! Step up är helt klart bättre, punkt slut!

Lördag (idag): Vaknade av att jag inte kunde andas genom ena näsborren och ögonen kliade. Tjohoo. Hade tänkt åka med min familj till Bernt och Siegrid för att umgås med hästarna och kanske rida lite, men jag vet inte var familjen är. Pontus har fotbollsträning på lördagmornar men de brukar vara tillbaks till lunchdags, men nu är klockan snart två och de har fortfarande inte kommit tillbax, så de kanske åkte direkt, vad vet jag...
Min plan för dagen blir väl istället att gå på bio med Emma. Opean Season och The Gurdian står på shemat den här helgen. Pratat om att åka till den restaurant jag och Toddi var på för några veckor sen, med de bästa pommes frittesen i världen, men jag tror det blir imorn istället... Lovat att boka hotell åt morsan också, men jag vet inte var hotellet ligger, så jag tänkte att om vi ändå ska till downtown kanske Emma vill åka på "sightseeing" ihop med mig. Får introducera henne för denna briljanta idé!

Skiter för övrigt i Dan nu. Det finns ju fler därute i världen.