Halloween

Då reder vi ut när Halloween inträffar en gång för alla. Halloween kan visserligen firas under hela oktober men just själva trick-or-treat-dagen är alltid 31 oktober oavsett vilken veckodag det är. Högtiden firas framför allt i USA, Kanada, Irland och Storbritannien.

Här i Sverige blandas Halloween ofta ihop med Alla helgons dag som infaller på en lördag (tidigast 31 oktober och senast 6 november) vilket oftast blir lördagen vecka 44.

Är vi alla med på detta nu?

Computors

Äntligen så fungerar Georges dator så vi slipper slåss om min laptop (inte för att det har varit mycket slagsmål, men själva principen).

Vi har nu i det här hushållet:

  • En stationär dator (som fungerar)
  • En stationär dator (som inte fungerar)
  • En laptop (som fungerar)
  • En laptop (som är lånad och fungerar när den själv vill)
  • En laptop (som troligen aldrig kommer att kunna starta igen)
Sa jag att i bor på ca 50 kvm?

Den som faktiskt fungerar

And Tango Makes Three

Den mest bannlysta barnboken på amerikanska skolbibliotek 2009 råkade vara en bilderbok om pingviner. Nu är det inte vilka pingviner som helst, historien baserar sig på en sann historia som utspelade sig i Central Park Zoo i New York.

I djurparken hade två hannar funnit varandra och levde som ett homosexuellt par. När de andra paren byggde bo och födde upp sina ungar försökte detta par göra samma sak med en äggformad sten. Den kläcktes givetvis inte men paret tog ändå hand om stenen som om det vore en unge. När det var dags igen för parningssäsongen hade skötarna i djurparken fått tag på ett övergivet ägg och gav det till pingvinparet. De adopterade det vilket resulterade i flickan Tango och de tog hand om henne precis som sin egen.

Söt historia så varför är då boken bannlyst? Jo den bevisar att homosexualitet är naturligt i djurens värld.