Board games & pancakes

Dagen har spenderats med sällskapsspel hemma hos mamsen tillsammans med henne, lillebror och Louise. Först ut blev Cluedo (Harry Potter-tema), senare en omgång med Dot och efter en gigantisk hög med pannkakor senare tog vi fram Risk 2210 A.D. (tydligen jätteviktigt att hela namnet är med enligt sambon).

Behöver jag säga att det var jag som vann i Risk?

I've been painting

Det råkade vara så att när min gudfar flyttade in i ett hus tidigare i år så stod där en gammal kökssoffa som ingen ville ha. Solblekt furu, brunrandigt tyg i ett stickigt material, knoppar, krussiduller, ja ni förstår grejen. Istället för att slänga ut den blev jag erbjuden att ta över denna möbel och jag råkade säga ja!

Sitsen har samma tyg som ryggstödet...


Så jag köpte färg. Vit färg. Och en pensel. Jag skulle måla om den.

Idag har jag således:
- burit soffan från huset ner till garaget (i spöregn och med en ytterst kass bärteknik)
- skruvat bort krussiduller och knoppar (vem tyckte att de var fina?!)
- sågat bort plugg som varit fastlimmade sedan järnåldern
- målartvättat hela soffan med en svamp
- sköljt av målartvätten med samma svamp
- sandpapprat soffan
- torkat bort sandpappersdamm med sånt där vitt trassel

...och sen var det dags att grundmåla den. Tog ett tag att lista ut vad som var grunmålarfärg och vad som var vanlig färg men snart satt jag dubbelvikt innuti soffan (tänk er ap-positionen) och målade armstöden på undersidan samtidigt som jag försökte undvika en konversation med en polack. Fläckigt blev det (soffan alltså) men nästa gång blir det riktig färg! Och då! Då tusan ska det bli superjämt!


Soffan ska absolut få nytt tyg både på sitsen och på ryggstödet, men det hantverket har mamsen lovat att hjälpa till med. Sist jag hade syslöjd var jag 12 år...

The toothbrush incident

Första gången välte sambon bara behållaren med tandborstarna men de hamnade äckligt nära toaletten att ingen av oss ville stoppa dem i munnen igen. Jag köpte nya tandborstar samma dag.

Andra gången gällde bara hans egen tandborste men den hamnade i toaletten. Jag köpte ny tandborste till honom samma dag.

Tredje gången (häromdan) välte sambon ner porslinsbehållaren med våra tandborstar, rakt ner i stengolvet. Pang och krash sa det. Den kvällen hade vi inga tandborstar då alla affärer var stängda för natten (och av någon anledning fick jag skulden för att inte ha förutsett att detta kunde ske och köpt extra tandborstar). Jag gnuggade in hela munnen med tuggummi men det hjälpte sådär och morgonen därpå smakade munnen bäver.

Jag undrade om han var dum i huvudet som inte kunde hålla armarna i styr i badrummet och börjde fråga ut honom om hur detta mönster kunde upprepas gång på gång. Det var ändå fem tandborstar totalt vi snackade om!

Jag: Seriously, what are you doing in the bathroom?! This isn't normal!

George: ...nothing...

Jag: Are you flapping around with your bathrobe while you're putting it on?

George: ...nooooo...

Jag: Really?

George: ...maybe...

Jag: Do you really think that throwing your bathrobe around yourself in our tiny bathroom is a good idea?

George: That's the only way I know how to put on jackets and such...

Jag: About time you learn to put on a bathrobe like a normal person!

George: I might stop by the store tomorrow after work, is there anything you would like me to pick up?

Jag: TOOTHBRUSHES!!Dagen därpå kom han hem med fyra tandborstar och ett paket hallon. Han kan allt när han försöker.