3200 steg till mormor

Att jag tycker att det ibland er en bedrift att promenera hem till min mamma har fått sig en liten turn. (Det ÄR inte en bedrift kan jag tillägga men två veckors sjukdom i kroppen tar ut sin rätt).

Satte en stegräknare på Freja och så gick vi. Hon har gått sträckan flera gånger tidigare. 3200 steg blev det för henne. 1600 för mig (jag SA ju att det inte är en märvärdig sträcka). Kan min 2,5-åring gå den utan problem så kan även jag.


Hängde sedan på den inglasade, varma balkongen och Freja massakrerade en hembakad cupcake.

Inte jätteglad påsk hela tiden

"Ta av halsduken!"
"Vänta, jag vill ta ett kort på dig"
"TA AV HALSDUKEN!!"

Ikväll blir det köttbullar, laxrullar, hasselbackspotatis och macarons i soffan, bara vi tre. Och en film. Alltid en film. Film dygnet runt.

Den perfekta skattjakten

Rotade fram ett gammalt påskägg igår tillsammans med några fjädrar. Grävde lite i skafferiet imorse (russin, äpplefestis, en vitaminbjörn, en smoothie, en liten chokladbit och sånt där) och lade i ägget tillsammans med två nya bondgårsdjur från Frejas mormor (en killing och en kalv).

Sen slog det mig att jag skulle vilja väga upp det lagom fantasifulla ägget. Så jag ritade på några lappar, gömde dem runt i lägenheten med ägget på sista gömstället. Så fick hon första lappen. "En dusch". I badkaret låg en ny lapp med "en spis". I ugnen låg en lapp med "en stövel". I stöveln låg en lapp med "en soffa". I soffan låg en lapp med "en säng". Och i sängen låg "en boll". Eller ett påskägg. Beror lite på vad man har för referensramar.
 
 
Så himla nöjd med mig själv, att hon såg vad jag hade ritat och att hon fattade att hon skulle leta (med lite assistans av George - svårt att öppna ugnen själv). Perfekt aktivitet på påskaftonsmorgon för en 2,5-åring.
 
Fantastiska ritkunskaper - hon klarade varenda en helt själv
 
GLAD PÅSK!