20 januari

Ögonen öppnades vid 04.45. Upptäckte att det är ingen idé att vara sådär gullig och väcka George genom att klappa honom på armen eller pussa honom på axeln. Brutal inkörning av pekfinger i hans kind däremot är mer effektiv.

Dagen var kommen då det var dags att visa pinsamma bilder från vårt förflutna. George har nu sett mig i omatchande färgkombinationer på kläder, orangefärgat hår samt rosa glasögon (allt på ett och samma foto). Å andra sidan har jag sett honom i hästsvans...

Promenerade över till the PX (som jag äntligen lärt mig betyder Post exchange), där allt från solglasögon, fickknivar, joggingbrallor, chips och dvdfilmer kan hittas, dvs överlevnadsbutiken för en uttråkad marinare. Utanför butiken finns en automat där du kan fylla på din vattendunk för 25 cent, så det gjorde George.
Tog oss även en titt på minnesparken som låg precis intill, som är tillägnad marinsoldater som dött i strid. Medan vi stod där och läste namnen på ett gäng som varit i Irak, tappade George sin dunk så att den sprack och allt vatten rann ut.
Inte mycket att göra än att gå tillbaka till the PX för att köpa en ny dunk för $1.

Kvällen ägnades åt att se Den siste samurajen med Tom Cruise. Spenderade sen resten av kvällen åt att diskutera filmen, då jag inte tyckte den handlade om någonting, medan George försökte förklara att så var det inte alls. Den handlade om...alltså...historien var...om man tänker...men allstå det kanske mer är en killfilm...