20 januari

Ögonen öppnades vid 04.45. Upptäckte att det är ingen idé att vara sådär gullig och väcka George genom att klappa honom på armen eller pussa honom på axeln. Brutal inkörning av pekfinger i hans kind däremot är mer effektiv.

Dagen var kommen då det var dags att visa pinsamma bilder från vårt förflutna. George har nu sett mig i omatchande färgkombinationer på kläder, orangefärgat hår samt rosa glasögon (allt på ett och samma foto). Å andra sidan har jag sett honom i hästsvans...

Promenerade över till the PX (som jag äntligen lärt mig betyder Post exchange), där allt från solglasögon, fickknivar, joggingbrallor, chips och dvdfilmer kan hittas, dvs överlevnadsbutiken för en uttråkad marinare. Utanför butiken finns en automat där du kan fylla på din vattendunk för 25 cent, så det gjorde George.
Tog oss även en titt på minnesparken som låg precis intill, som är tillägnad marinsoldater som dött i strid. Medan vi stod där och läste namnen på ett gäng som varit i Irak, tappade George sin dunk så att den sprack och allt vatten rann ut.
Inte mycket att göra än att gå tillbaka till the PX för att köpa en ny dunk för $1.

Kvällen ägnades åt att se Den siste samurajen med Tom Cruise. Spenderade sen resten av kvällen åt att diskutera filmen, då jag inte tyckte den handlade om någonting, medan George försökte förklara att så var det inte alls. Den handlade om...alltså...historien var...om man tänker...men allstå det kanske mer är en killfilm...

19 januari

Vaknade 04.30. Somande inte om. Petade på George tills han också vaknade.

Då kosten i George rum bestod av salt, peppar, tabasco och sojasås var det inget annat att göra än att sätta oss på de två bussarna som tog oss till San Clemente. Första prioritet var att äta frukost. Efter ett evigt snurrande och en halv Twix senare kom vi till ett ställe som såg lovande ut. Jag var alldeles för hungrig och beställde alldeles för mycket mat, men vi fick oss två små vita lådor att ta med och så var det problemet löst.

Nästa stopp var hos Ralphs matbutik för att ladda skåpen. 8 kassar senare kom vi ut för att upptäcka att vi just missat bussen, och nästa skulle gå om 58 minuter. Jahopp. Det var ju bara att ta fram kameran och plåta allt i vår närhet.
Tog inte lång stund förrän en man i 50årsåldern hoppade ut ur sin mäklarbutik för att starta en konversation. George frisyr avslöjar hans yrke och två minuter senare satt vi i mannens (Willy Wilson) metallicblåa porche på väg tillbaka mot basen. "Just being a good citizen" sa han till vakten och lämnade av oss några minuter senare. Jag vecklade ut mina ben igen, då jag suttit i "baksätet", tog hälften av kassarna och tackade för skjutsen. Väl inne på rummet igen fick jag lite jetlag och föll ihop på soffan en stund.

18 januari

04.00 ringde väckarklockan.
Damen vid incheckningen på Landvetter nästan hånskrattade åt min lilla resväska. "Är det allt?" frågade hon.

Planet till London var försenat. Och litet. Och bullrigt. Väl framme på Heathrow stod jag och glodde på en tvskärm i närmre 50 minuter innan den kunde tala om vilken gate jag skulle gå till. I securitykön skulle de öppna och rota runt bland Mentos, mp3-spelare och lypsyl. Min dam drog på smilbanden när hon upptäckte min nerknycklade mjukisapa. Även det planet var försenat. Men bra säten. Och snacks och mat stup i kvarten.
San Francisos flygplats har jag ärligt talat glömt bort. Jag såg den röda bron när vi lyfte i alla fall.

Landade på San Diegos flygplats endast 15 minuter senare än planerat. Starkt jobbat med så många förseningar. Och där stod George. Och den lilla röda väskan med turkosa paketsnören kom på 3 sekunder. Studsade ut till bilen där Holly och Jade satt. Lekte tittut med Jade i två minuter och sen var isen bruten igen. Svängde in på en restaurang för att käka mat (lax för min del) men egentligen ville jag bara gå och lägga mig. Hela restaurangen snurrade trots att jag satt still och några pommes frites (or should I say french fries) fick jag aldrig ner.

Men sen äntligen fick jag krypa ner och trängas med George i hans smala militärsäng och sen stängdes ögonlocken innan huvudet nått kudden.