Cinnamon cookies

Ibland undrar jag vad det är för fel på mig, hur tänker jag när jag bestämmer mig för att baka i 30 graders värme? Nu har det hänt igen: Kanelkakor, några av Georges favoriter.

Receptet hittade jag från början hos BakFia som tyvärr har slutat att blogga. Receptet är ett av de mest bakade i det här hushållet.


Cinnamon cookies 20-25 stycken
125 g mjukt smör
2 ½ dl råsocker
½ dl ljus sirap
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk kanel (jag brukar ta mer)
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt

Strösocker till rullning

1. Vispa ihop råsocker och smör. Tillsätt sirap och ägg.

2. Blanda ihop torra ingredienser och rör i smeten.

3. Plasta och ställ i kylen i ca 40 minuter.

4. Forma till bollar (något mindre än golfbollar), rulla i strösocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något.

5. Grädda i 175° C i ca 15 minuter. Kakorna ska vara lite gyllene.

Studsmattor och klubbor

Var på jobbintervju idag, börjar på måndag. Här ska passas barn minsann! Ojojoj vad jag ska passa, speciellt med tanke på att familjen införskaffade en stor studsmatta igår.

På vägen hem fick jag ett akut blodsockerfall (eller något i den stilen, mina kunskaper inom medicin sträcker sig till vad man använder Ipren till typ). Tur i oturen att jag inte städat ut just den handväskan sedan vår USA-resa, för längst ner hittade jag en klubba jag fick av Georges systerdotter i juni. Visserligen hade den smält några gånger så formen var lite sådär. Men den dög!

From the balcony

En före detta klasskamrat till mig lade ut en bild på sin balkong på facebook där hon satt och mös bland värmeljus. Jag ville ju inte vara sämre och invigde därför mina lyktor ikväll. Mysigt värre. Aningen mörkt för att läsa några längre stunder, men en liten stund ska jag allt sitta där.