Lindas möhippa

Under gymnasiet gick jag i parallellklass med Linda. Vi har alltså känt varandra i 13 år. Sista helgen i juli var det dags att överraska henne med en möhippa. Hennes två tärnor (Sanna och Bella) hade planerat en heldag med frukost, motorcykelåkning, vattenkrig på Avenyn, uppdrag på stan, spa, middag, lekar och utgång.
 
Jag slöt upp med gänget lagom till spa-dags ute på St. Jörgen Park där vi hade en avkopplande eftermiddag med sparitual. Scrub, varma och kalla bad, ångbad, bastu, peeling, ansiktsmask, poolhäng inne, poolhäng ute, vaggande sängar (Linda och jag höll oss till den sängen som var ur funktion då vi båda blir sjösjuka), tedrickande, äppelätande och fotbad.
 
Lånad bild från Bella. Introduktion inför spa-ritualen.
 
 Så skulle folk göra sig lite fina efteråt
 
Sen blev det middag upp i restaurangen Inez & Ernst på samma anläggning. Bra ställe! De hade full koll på matallergier och fixade specialkost till oss som inte kunde äta samma som övriga utan minsta problem. Mycket uppskattat!
 
Lånad bild från Bella. Ja, jag fjantar mig.
 
Sanna hade gjort i ordning ett test till oss med påståenden angående traditioner kring bröllop och vi skulle para ihop rätt påstående med rätt förklaring. Jag vann! *mallig och tävlingsinriktad javisst*
 
 
Linda fick även goda råd, självporträtt och gissa-minnet-lappar från oss övriga. Och så kom efterrätten och vi alla slickade tallrikarna.
 
 
Så var det dags för de flesta att bege sig ut på nattklubb och efter att jag släppt av ett par av dem körde jag hem med min migrän och babylena, scrubbade hud.

Seattle came to my living room

Så började vi bråka med jetlag. Eller ja, George gick tillbaks till jobbet redan dagen efter att vi kom hem från USA så han tvingades tillbaka till svensk tid med en gång. Freja däremot var svårare att tidsanpassa så det blev morgon 01:10 på tisdag, 02:45 på onsdag och 03:30 torsdag. Jag mådde ungefär som en bakfull zombie av det tidsschemat (värre än under spädbarnstiden).
 
På torsdagen kom mitt äldsta värdbarn Pontus hit. Första gången jag träffade honom hade han nyss fyllt fyra år, nu är han 13. Vad hände? Han var i alla fall i Sverige i två veckor hos en avlägsen släkting som bor 30 minuter ifrån oss och passade på att spendera lite tid med sin gamla au pair (dvs mig). Så himla märkligt att ha honom sittandes i min soffa. Det är ju jag som bott hos honom i ett helt år och sedan hälsat på fem gånger efter det. Senast vi sågs var sommaren 2011 men han var sig precis lik, om än något längre.
 
Mario Kart på Wii
 
 Han hade med sig en bukett med rosa rosor som han hade köpt själv.
Inte första gången jag får blommor från honom (och förhoppningsvis inte den sista heller)
 
Vi hängde hemma hos oss, spelade Mario Kart, handlade på Ica Maxi (jag erbjöd lösgodis varpå han svarade: nej jag har redan en påse. Jamen jaha. Var sån då). Skämde bort honom med köttbullar och hasselbackspotatis istället (man kan säga att han slickade rent tallriken precis som han gjort alla andra gånger han fått det serverat) och sen blev det både kladdkakemuffins och en annan variant i form av sega kladdkakerutor. Han såg ut som en Emoji med hjärtögon. Och mellan varven retade jag honom för allt och inget. Precis som vanligt.
 
Vi behövde lingonsylt till köttbullarna
 
Vi spelade sällskapsspel och trots att han förlorade ville han spela mer. Han sov över och dagen därpå tog jag med honom och Freja till Liseberg i några timmar.
 
Kaninresan
 
 Världens minsta bergochdalbana
 
 På spårvagnen hem till oss igen
 
När George sedan kom hem efter jobbet körde vi ut till Billdal (där Pontus pappas syssling bor med sin familj, det var med dem han spenderade sin Sverigevistelse). Där hamnade vi på grillmiddag på altanen vid poolen med havsutsikt i flera timmar innan jag motvilligt tog med mina två familjemedlemmar hem igen och lämnade kvar Pontus.
 
 
Så himla mysigt att få ha honom hos mig igen. Han blev som en lillebror när vi bodde ihop och den känslan har aldrig försvunnit trots att det var så länge sedan. Som en liten del av Seattle hemma i mitt vardagsrum ♥

Och så tillbaks 6 tidszoner igen

Söndag 5:e juli och måndag 6:e juli
 
Efter våfflor och bacon till frukost packade vi ihop det sista och så körde Johanna oss till flygplatsen. Inga köer vare sig vid bagageinlämningen eller vid säkerhetskontrollen. Vi försökte göra slut på en hög med mynt under lunchen men jag lyckades istället dra på mig fler mynt. Fail.
 
Bostons flygplats
 
Vi kom på planet mot Frankfurt och Freja var vaken hela resan över Atlanten. Mycket film för oss alla tre och samma mat som två veckor tidigare.
 
God morgon Europa
 
I Frankfurt flyttade de vår gate två gånger så vi satt och väntade vid tre olika innan vi fick gå på det mindre planet som skulle ta oss till Göteborg.
 
Denna gång hade vi bara två timmar i Frankfurt
 
I vårt huvud var det mitt i natten (men i Tyskland var det morgon) och Freja som sprungit runt och skrattat hysteriskt på flygplatsen somnade lagom över Danmark och sov sig sedan igenom landning, bagageutlämning, taxiresa och fortsatte att sova till långt in på eftermiddagen i sängen.
 
Nämen hej Göteborg!
 
Själv passade jag på att packa upp resväskorna och så kom mamma förbi för att säga hej och morfar köpte med sig glass och kom en liten stund han också.
 
Hemma igen ♥