Ett lamslaget Göteborg

Under natten till idag kom det 20 cm snö. Göteborg går på knäna. Resten av Sverige måste ju skratta åt oss. Kollektivtrafiken lamslogs, skolor ställs in och folk kommer inte till sina arbeten.
 
 
Freja och jag promenerade i sakta mak till förskolan. En promenad som brukar ta ca 8 minuter om hon sitter i vagnen. Vagn var bara att glömma. Freja tyckte vi skulle ta hennes pulka men nej tack till att dra den på det ojämna underlaget som bildats när folk skottat sina trottoarer. Så vi gick till fots med visst motstånd från hobbiten. Så fort underlaget var lite ojämnt (och det var det ju ganska ofta) var det bäääär mig (nej). Så det tog väl närmre 35 minuter att komma fram. Sådana här dagar är jag glad för självstudier så att det inte är hela världen om allting tar hundra år på morgonen.
 
Nytt ord i vokabulären: skotta

Kommentarer:

1 Jess:

Minst sagt spännande att försöka ta sig till jobbet idag, hade tur som fick åka bil med en kollega och då blev vi ändå en timme sena. Nåväl, det är åtminstone fint ute med all snö :) På tal om att strunta i vagnen såg jag både folk med barnvagnar och folk på cyklar som försökte ta sig fram imorse. Cyklar liksom, det är ju dömt att misslyckas redan från start.

Svar: Jag stötte på en dam på skidor (hon var uppenbarligen inte en skidare i vanliga fall men cred till henne för att hon försökte).
Anna WK

2 Nike - inredning, trender och studentliv:

Läser det här idag, sisådär en vecka efter att det skrivits. Fick precis en update från syster i göteborg att ingenting finns kvar av snön. Så tråkigt att den inte fick ligga längre!

Svar: Ja lite längre hade varit mysigt, speciellt då en ny pulka aldrig hann användas :(
Anna WK

Kommentera här: