Harry Potter-helg

Torsdag 19 Juli Pratade med George i närmre 1,5 timme om oviktiga och viktiga saker. Passade sen Malin och Jacob några timmar och på eftermiddagen blev det fika på Karma med Anna-Lena, Lina, Maria, Sanna och Malin. Ännu senare blev det tjöt i Linas lägenhet och till slut var det bara att inse att gäspningarna inte skulle gå över.

Fredag 20 Juli Tog pendeln in till Göteborg för att träffa Malin som jag inte pratat med på över tre år. Vi tyckte det var dags nu. Det blev fika och rundvandring på stan och massa prat om allt och inget. Väldigt mysigt och solen var till och med framme dagen till ära. Bestämde att vi skulle ses snart igen och vinkade adjö.
Handlade mat inför kvällens grillning då vi skulle ha sex gäster på middag här. Så trevligt så och solen höll i sig.
Sen blev det Göteborg igen för att se Oceans Thirteen (andra gången för egen del) på Bergakungen. Peter Siepen var där med en tjej i gröna byxor, intressesmurfarna hoppar. jag gillade filmen första gången men tyckte ännu bättre om den andra. Nu visste jag vad allt skulle leda till och hur det hängde ihop och allt sånt där. Säre än första men bättre än andra kom vi alla nio överens om.

Lite innan midnatt kom Frida. 01.00 var det släpp för Harry Potter and the deathly hollows på Bokia och vi tänkte att nu när det är sista boken så kan det vara kul att ha varit på släppet. Hittade två fotöljer inne i butiken som vi snabbt ockuperade i väntan på att långa visaren skulle stå på rätt sida om tolvan. 01.15 kom vi ut ur butiken med tre nyinköpta upplagor. En till oss var och en till min mamma (som ville ha vuxenomslaget.........)

Lördag 21 Juli Vi kunde ju inte sitta och läsa hela dagen så jag och Frida begav oss ut på en shoppingtur i innerstan och på Kungsmässan. För egen del blev det två minikjolar och en svart kofta. Gjorde en egenhändig färganalys på Frida inne på Gina Tricot med hjälp av 15 stycken baslinnen... Murrfärgerna blev det. Men sen hade vi varit borta för länge från Harry Potters värld så det blev till att åka hem och förtsätta läsa.

Söndag 22 Juli Läste på altanen större delen av dagen till ljudet av regndropparna på plasttaket. På kvällen när benen var alldels bortdomnade pga för lite rörelse tog vi på oss lite mer än pjamasbyxor och åkte en sväng ner till Kronan. Eller Kvantum heter det väl numera. Äh Ica säger vi. Hur som helst hade vi fått för oss att baka kakor och inhandlade därför ingridienser till detta. Eftersom vi inte fått utlopp för någon som helst energi på över ett dygn blev vi hyperaktiva där inne och fulade oss så mycket vi bara kunde. Vill man ha kul får man ordna det själv.

Väl hemma igen var det bara att kavla upp ärmarna och börja gegga. Frida hackade mandlar och hasselnötter och choklad medan jag nästan brände sönder elvispen på smeten. Gegga ihop en liten boll, plåt in, plåt ut, låt de platta kakorna svalna, gegga ihop en liten boll, plåt in, plåt ut... Vi bakade till två på natten. Massa kakor blev det!

Måndag 23 Juli Det var dags för ett miljöombyte och därför packade jag mig en lite väska och åkte sen halva stan runt med min vapendragare för att lämna tillbaka en plattång, undvika Telenorkillar på Freeport, prova asdyra klänningar vi inte skulle ha, debattera vilken tandkräm som gav vitas tänder och hamstra inför kvällens mys. Och mysigt blev det hemma hos Frida. Frukt, bär, kakor, nötter, mat, ljus, Tältprojektet 04-05 på dvd, ansiktsmasker, sms, fniss, glass, hårinpackningar, mer fniss och två sidor i HP. Sockerchocken hade väl lagt sig runt halv fem på morgonen och det var väl i samma veva som vi somnade...

Kommentera här: