Stockholm, part 2

Efter en rejäl frukostbuffé traskade vi upp till slottet för att kolla in bra platser. Hamnade av en slump vid Slottsbacken precis när Victoria och Daniel kom ut och lyckades få dem på bild som en liten blå prick. Victoria höll ett kort tal och så öppnades inre borggården för allmänheten. Satte oss på en bänk en stund innan det var dags att paxa platser på den yttre borggården.


Väl där kom det en orkester och spelade några stycken och sen en grupp som sköt av några skott med sina gevär. Med den gassande solen rakt på oss stod vi och väntade på den beridna högvakten som till slut kom med en orkester framför sig (de var mycket punktliga, det kändes dock som en evighet i värmen).


De radade upp sig stiligt
(lillebror längst fram näst längst till vänster), drog sina sablar, hoppade av hästarna unisont, stod och marscherade i olika formationer och gjorde någon form av vaktbyte.

Lillebror i främsta ledet längst ut på kanten närmast oss




Efter att tapperhetsmedaljer hade delats ut och orkestern hade spelat nationalsången och andra truddelutter var det hela över och jag höll på att tuppa av i värmen. Lyckades få en glimt av lillebror i sin fula hjälm på nära avstånd, men då han var i tjänst fick vi varken prata eller vinka.


Jag och Louise intog raskt därefter varsin isglass medan vi promenerade tillsammans med mamma till en tacobar på Västerlånggatan. Efter det blev det glass igen. Hämtade vårt bagage på hotellet och tog oss sedan till tågstationen för att åka hem till Göteborg igen.



Hej då Stockholm, för den här gången!

Kommentarer:

1 Gurkiss:

Vad en massa fina foton :)



Låter som ni hade det trevligt :)



Kram Gurkiss

2 Catharina:

Stockholm är vackert....

3 Chibi:

HHAAHAH! omg. Uniformerna är verkligen gräsigt fula om man bortser från skorna.

Kan inte Sverige tänka sig en uppdatering? :P

Kommentera här: