Glimtar av vecka 6 - 2017

Då var det dags att ta mig ut på praktik till en högstadieskola. Senast jag var där var för fem år sedan så även om kollegorna för det mesta är de samma så är eleverna nya. Första veckan brukar vara en observationsvecka för att känna in läget, komma in i rutiner, få en uppfattning om pågående projekt och lära sig några namn. Extremt mycket energi går åt till att se ut som om jag gör något. Långa pass med "fortsätt med det vi höll på med förra veckan" går inte riktigt att fylla ut med "hej, vad jobbar du med?" så att...ja...
 
 
Gymnastiken är fortfarande populär och trots den långa resvägen är det värt det. Sist var det inte ens kolsvart när vi gick ut till bilen!
 
 
Sen var det begravning av en kär familjevän. Snorproduktionen gick upp avsevärt.
 
 
En annan kär vän flyttade lite raskt till Stockholm så det blev en liten avskedsvisit en av de sista dagarna i lägenheten.
 
 
Och så var det det här med att min bror och svägerska köpt lägenhet i Göteborg. Så. Himla. Roligt! Inflyttning till sommaren. Vi alla räknar ner. När de ändå var i trakten (pga ovannämnda begravning) passade vi på att ta på oss glittriga hattar och se på Melodifestivalen. Alla hejade på David Lindgren. Att han inte var med bland de sju bidragen var inte så noga.
 
 
Som om det inte räckte med tillställningar klämde vi in ett piratkalas hos en förskolekompis till Freja. Istället för fiskdamm var det skattjakt. Alla barn fick en godispåse och fyra plastiga guldpengar. Freja lyckades på något sätt fjäska till sig ytterligare sju från pappan i familjen och gick hem väldigt stolt med elva guldpengar som nu ligger i ett tryggt förvar i en turkos skattkista.
 
 
Och medan övriga Sveriges befolkning gick på sportlov sadlar jag om till en universitetsvecka.

Kommentera här: