Frederikshavn sucks

Väl framme följde vi huvudgatan som tog slut lite väl fort. Letade efter en buss med hållplats som skulle ta oss till en fästning 3 km söderut. Gick väl sådär. Försökte istället hitta turistinformationen. Jodå vi hade ju bara gått rakt förbi där när vi gått av färjan upptäckte vi när vi kom fram. Kontoret hade stängt 40 minuter tidigare.


Traskade tillbaka till huvudgatan och upptäckte att alla affärer stängde antingen 13.00 eller 14.00. Klockan var då kvart i två. VAD GÖR ALLA MÄNNISKOR I DANMARK PÅ HELGERNA EGENTLIGEN?! Skyndade runt i de som fortfarande var öppna och upptäckte dagens godaste kaloribomb - varm choklad med mjukglass och chokladsås. Jo jag tackar!


Vädret var väl sådär, visserligen regnade det inte men det var kallt och blåste en del. Inte riktigt läge för parkhäng. Lommade tillbaka till rulltrapporna vid färjeläget för att inta hemmagjorda mackor (enda stället som var inomhus och öppet. Kände oss ganska misslyckade. Försökte trycka oss fram på turistinformationens datorskärm, men internet hade också gått hem. Det var ju bara att skratta åt alltihop.


Traskade upp till busshållplatsen jag hade lokaliserat på en liten karta och väntade på bussen. Ja. Där satt vi. Inte kom det någon buss inte. Nähä. Det blev ingen fästning. Vi hade fyra timmar att slå ihjäl i en håla där ALLT var stängt. Hamnade till slut på Shell i brist på annat. Här hade vi åkt färja till ett annat land för att hamna på en bensinmack. Kul! Bra present Anna! Vid det här laget började jag dessutom få feber.

Till slut hittade vi en amerikanksinspirerad restaurang som faktiskt var öppen. Beställde in varm choklad och något som skulle vara en brownie (som inte var det) och glass. Kalorierna flödade. Musiken bestod av Disneylåtar på danska och 90-talslåtar från All Saints, Toni Braxton och Nathalie Imbruglia. Vi var de enda gästerna.



To be continued...

Kommentarer:

1 Myaraq - den där lilla svenskimån:

2 Myaraq - den där lilla svenskimån:

(Sorry, blev så till mig)



Ja, Danmark stänger alltid på söndagar. De har vanligtvis snabböppet på söndagar en gång i månaden.



Och Frederikshavn är inget kul ställe. Vi var där med skolan och slussades omkring lite och tittade på kommunala konstnärliga inslag i staden (du hör ju hur trist det var!) fast vi ville liksom bara åka hem.



Och sen gick vi runt lite och drack också varm choklad. Och åt. Och sen hängde jag också där vid rulltrapporna. Där försökte jag stjäla en cykel till och med.

Kommentera här: